White mocha

White mocha medaljer

Lækre hjemmelavede flødeskumskager - skønne medaljer med en fløjlsblød mokkacreme i midten. Mums!

16 stk.

Ingredienser

  • Mørdej:
  • 100 g smør
  • 125 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • korn af ½ stang vanilje eller 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 æggeblomme
  • Grundcreme:
  • 2½ dl mælk
  • 4 æggeblommer, evt. pasteuriserede
  • 1 stang vanilje
  • 3 spsk. sukker
  • 1 spsk. majsstivelse
  • Samt:
  • 3 dl piskefløde
  • Glasur:
  • 3 dl flormelis
  • 2 spsk. past. æggehvide eller kogende vand
  • Pynt:
  • lidt flødeskum, 25 g høvlet hvid chokolade og evt. citronmelisse
  • White mocha:
  • 1 portion mørdej
  • 1 portion grundcreme
  • 1 dl hele kaffebønner

  1. Mørdej: Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme. Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  2. Udrul dejen, ca. ¼ cm’s tykkelse, og udstik eller udskær 32 rektangler, ca. 4 x 6 cm.
  3. Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. på midterste ovnribbe – hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke. Afkøl kagerne.
  4. Grundcreme: vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør, til det er cremet og bobler op, ca. 1 min.
  5. Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl. Pisk fløden til skum, og vend det i cremen.
  6. White mocha:  Kog fløden op med kaffebønner. Tag gryden fra varmen, og lad det trække 1 time. Si fløden fra, og køl den helt ned i køleskab ca. 4 timer eller natten over.
  7. Pisk den afkølede fløde til skum, og kom den i cremen som beskrevet ovenfor.
  8. Rør glasuren sammen. Smør den på halvdelen af kagerne.
  9. Fordel creme imellem kagerne to og to.
  10. Pynt med flødeskum, høvlet hvid chokolade og citronmelisse.