Ninni Kjær.

Ninni Kjær hjælper andre med at skabe sundere vaner – Her er hendes egne rutiner

Hun hjælper andre med at skabe sundere vaner og træffe informerede valg omkring sundhed og ernæring. Selv er Nini Kjær dybt optaget af at nære sin hud med sund mad, gode olier og masser af søvn – samtidig med at hun også udfordrer sig selv med nye makeupindspark.

Min morgenrutine består af … ro! Jeg står gerne op 2-3 timer, før jeg skal noget. 

Dernæst oftest meditation, en form for bevægelse, gerne noget ansigtsyoga, skrivning og en kop te eller vand med citron efterfulgt af et havdyp. 

Jeg ved, det lyder meget efter bogen, men det passer faktisk, og det virker!

At pleje min hud betyder … at gøre noget selvkærligt. Det er noget, jeg har fokus på hver dag. Huden er kroppens største organ og afslører meget hurtigt, om der er ubalancer. Jeg plejer min hud dagligt indefra og ud.

Solcreme fra Kiehl's.
Høj faktor Jeg bruger altid en solcreme med høj faktor og uden parfume i mit asigt. Dermatologist Solutions UV Defense, Kiehl's, 480 kr.

Søvn er essentielt, så jeg sørger altid for at få sovet minimum otte timer. Desuden er den rette næring altafgørende for, hvordan vores hud har det. Sunde fedtstoffer, især omega-3, vægter jeg meget højt. 

Det er nok også med afsæt i mit arbejde, at jeg går så meget op i kvaliteten af den mad, jeg spiser. Så mad der er minimalt forarbejdet, økologisk og gerne af bedste kvalitet er noget af det, jeg bruger flest penge på.

Jeg vil ikke gå glip af alle de næringsstoffer, der findes i god kvalitet. Udover kosten og rigeligt med væske, så sørger jeg altid for at bruge naturlige produkter, som ikke skader hudens mikrobiom og barriere. 

Jeg har selv udviklet en ansigtsolie, som kommer i produktion til efteråret, som kun består af naturlige ingredienser og er ekstremt fugtgivende.

Olie til øjenområdet.
Olie til øjenområdet: Jeg bruger denne olie under øjnene, for jeg synes, den er god til de fine linjer. Økologisk Ricinusolie, Naturlig Olie, 85 kr.

Jeg lægger makeup, når … jeg skal ud at bruge byen. F.eks. til events, frokoster, middage, foredrag eller koncerter. Men derhjemme prøver jeg at holde den så neutral som muligt – så er det også som om, at man ser ekstra godt ud, når der endelig kommer makeup på.

Min makeuprutine … begynder altid med fugt, dernæst solcreme, primer, bb-creme, blush, øjenbrynsmascara, lidt almindelig mascara og nogle gange også en highligther. 

Jeg har aldrig brugt så meget makeup, så har ikke de helt store kundskaber og faste rutiner. Hvis jeg virkelig skal noget, kan jeg godt finde på at finde en Youtube-video og prøve at gøre den efter med lidt contouring.

Jeg plejer mit hår med … olie. Det bruger jeg dagligt. Og så er jeg i det hele taget vild med Kevin Murphys produkter.

Kevin.Murphy: Young.Again
Hverdags favorit!

Hvis jeg kunne sige én ting til mine medsøstre, ville det være … at det handler om at nære kroppen indefra. Jo mere næring, vi støtter kroppen med, jo mere kan den arbejde med os, og det kan ses på huden. 

Så sørg for at være godt dækket ind. Pas på med brug af kemikalier på huden, da det ødelægger dens naturlige barriere.

Den bedste duft for mig er …vetiver. Den duft er så elegant. Jeg kan sagtens bruge den som æterisk olie, og så er det min parfume for dagen.

Epsomsalt.
Magnesium-tilskud: Epsomsalt er en beroligende måde at få magnesium inden sengetid. Jeg tager gerne et fodbad, da kroppen er bedre til at optage magnesium gennem huden end gennem munden oralt. I Love My Epsom, I Love Beauty, 50 kr.

Når jeg skal have smilet frem, lytter jeg til … ”Alt det” med Thor Farlov og Noah Carter. Min søster har tvillinger, som nu er 1,5 år gamle. Og de to drenge elsker den sang. De hopper og danser, når den kommer på. Så hver gang den bliver spillet, bliver jeg rørt til tårer.

Decubal: Lips & dry spots balm.
Det billigste produkt jeg køber igen og igen: er Decubals læbepomade, fordi den fugter godt uden at skade. Og så består den af 100% fedtstof og er dermed ikke tilsat vand. Lips & Dry Spots Balm, Decubal, 70 kr.

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået … fik jeg af min veninde Carla Mickelborg, og det var at bruge highlighter. Jeg har som nævnt aldrig rigtig gået op i makeup – men så fik jeg pludselig tydelige kindben.

Hvis jeg kunne give mit unge jeg et skønhedsråd, ville det være … drik mere vand, og brug færre produkter med parfume og tilsætningsstoffer. Og måske du også skulle skrue lidt ned for pomfritterne og chipsene.

Det sted, jeg er i livet netop nu, er … et dejligt sted. Jeg har den dejligste kæreste, og jeg elsker min hverdag. Jeg har klienter tre-fire dage om ugen, som jeg hjælper med maveudfordringer, søvn, energi, eksem og meget mere. 

Det er så givende at hjælpe folk med at få det bedre. Og det vildeste er, at det er min hverdag. Det skal jeg nive mig i armen over.

Nutidens skønhedsideal er … jeg lidt i tvivl om, hvad er. Men for mig er det at hvile i sig selv og dyrke det naturlige look.

Jeg føler mig smukkest … når solen skinner, og mine fregner er fremme.

Privat billede af Ninni Kjærs mormors hånd, med en ring på.
Det her insta-billede er smukt for mig, fordi: det er et billede af min mormors hånd med den ring på, som jeg har fået lavet i hendes minde af det arveforskud, hun har givet mig. Så i stedet for at gå ned og hæve pengene eller bare lade dem stå på kontoen, har jeg fået lavet noget, jeg dagligt kan kigge på, som minder mig om hende. Vi har et meget særligt bånd. Hun bor på plejehjem og fylder 92 år næste gang.

Om Ninni Kjær, 34 år.

  • Kandidat i Fødevarer og Innovation fra Københavns Universitet og uddannet yogalærer. 
  • Driver sin egen sundhedsklinik, der fokuserer på funktionel sundhed og vaneændring, og platformen Ninnikjaer.dk, hvor hun deler sin viden om bl.a. ernæring og søvn. 
  • Lige nu har hun særligt fokus på kostens indflydelse på cyklus og fertilitet. 
  • Har en kæreste.