3 kopper af denne drik nedsætter din risiko for depression og diabetes
Te varmer i en kold tid og kan smage fantastisk, men er det også sundt? New York Times sundhedsblogger Aaron E. Carroll har kigget på, hvad forskningen siger om te. Vi giver straks hans fund videre:
Af Christina Bølling
Flere studier har undersøgt sammenhængen mellem te og leversygdomme, og man kan se, at tedrikkere har mindre sandsynlighed for at få blandt andet skrumpelever og kronisk leversygdom. Undersøgelser har også kædet te sammen med en lavere risiko for depression. En gennemgang af 11 studier har vist, at for hver tre kopper te, man drikker om dagen, falder den relative risiko for depression med 37 procent.
LÆS OGSÅ: Derfor skal du pudse din næse hver morgen
Der ses også en sammenhæng mellem tedrikning og en nedsat risiko for hjerteslag. Ligesom en analyse af 15 studier har vist, at for hver to kopper te, man drikker om dagen, falder risikoen for at få type 2-diabetes. Det har også været fremme, at grøn te skulle nedsætte risikoen for kræft. Undersøgelser har da også fundet en sammenhæng mellem indtagelsen af grøn te og nedsat risiko for blandt andet prostatakræft og kræft i endometriet. Men ellers er resultaterne ikke tydelige, når det kommer til sammenhængen mellem grøn te og kræft.
Måske har du også hørt, at indtagelsen af grøn te kan medføre vægttab. Her har studier vist, at grøn te kan give et lille vægttab hos overvægtige, men forskellen var ikke signifikant, og den grønne te medførte ikke et varigt vægttab.
Skal du så drikke te af sundhedsmæssige årsager? Nej, ikke nødvendigvis, mener Aaron E. Carroll.
LÆS OGSÅ: Skal du droppe intimbarberingen?
– Baseret på disse resultater vil jeg ikke stærkt anbefale, at man drikker te. Men der synes at være nogle potentielle fordele ved at gøre det, og der synes ikke at være nogen risiko ved at gøre det. Så drik det, hvis du kan
lide det.
LÆS OGSÅ: Her er dine alternativer til de kræftfremkaldende fødevarer
LÆS OGSÅ: Hér er den bedste langsigtede slankekur
LÆS OGSÅ: 10 veje til mere selvværd