Inger Houghton

7 øvelser - 7 runder: Bliv vild med vægte

I dette program skal du gribe et par håndvægte og huske tallet 7. Så er du klar til at styrke kroppens muskler med øvelser, der både er enkle, effektive og udfordrende på samme tid. God træning!

Artiklen fortsætter under videoen...

1. Snatch

traeningsoevelser1.jpg

Sådan gør du

Stå med strakte arme og bøjede knæ, og grib fat om håndvægten på gulvet. Løft så brystet og ret ryggen, og lav en eksplosiv opadgående forlængelse, hvor du ”smider” håndvægten op over dit hoved. Træk albuen højt op, før du drejer.

Gentag

Lav 7 gentagelser, og gentag derefter med den anden arm.

2. Knæbøjning

knaeboejning.jpg

Sådan gør du

Lad håndvægtene hvile på dine skuldre, spænd i maven, og hold kroppen oprejst. Hold balancen på midten af foden, og sæt dig ned og tilbage. Knæene er ca. lige over dine tæer. Stop før du bøjer i lænden, og rejs dig op til startpositionen.

Gentag

Lav 7 gentagelser.

3. Push press

skulderpres.jpg

Sådan gør du

Lad håndvægtene hvile på dine skuldre. Bøj let i knæene, før du bruger kraften fra at strække dine ben til at presse håndvægtene op over hovedet. Sænk håndvægtene til skuldrene, og gentag.

Gentag

Lav 7 gentagelser.

4. Foroverbøjet roning

roing.jpg

Sådan gør du

Stå lænet fremover i ca. 90 grader med en håndvægt i hver hånd og strakte arme ned mod gulvet. Hold ryggen i et naturligt svaj. Træk skulderbladene sammen og løft håndvægtene op mod taljen, næsten som sad du i en robåd. Hold albuerne tæt ind til kroppen. Tag håndvægtene ned til startpositionen.

Gentag

Lav 7 gentagelser.

5. Rumænsk dødløft

markloeft.jpg

Sådan gør du

Stå oprejst med en håndvægt i hver hånd. Spænd brystet, og hold ryggen ret, mens du bøjer i hofterne, sænker overkroppen forover og bringer håndvægtene ned langs lårene, mens du bøjer let i knæene. Hold håndvægtene tæt på kroppen under hele øvelsen. Bring håndvægtene til ca. midt på skinnebenet. Pres hoften fremad, mens du retter overkroppen op og spænder balderne.

Gentag

Lav 7 gentagelser.

6. Deck squat

Sådan gør du

Hold begge hænder på én håndvægt. Læg dig på ryggen, og før håndvægten til gulvet over dit hoved. Slyng håndvægten op og frem, og brug kraften til at rejse dig til først hug og så en stående stilling med håndvægten foran dit bryst. Øvelsen kan også erstattes med sit-ups med/uden håndvægte, hvis du ønsker.

Gentag

Lav 7 gentagelser.

7. Burpees

burpees.jpg

Sådan gør du

Slut af med denne klassiske øvelse, hvor du starter liggende på maven. Rejs dig så op, og sæt af, så du laver et lille hop. Øvelsen kan både udføres ved at springe ud og ind med benene eller ved at klatre ud og ind. Lav et lille hop, mens du klapper over hovedet. 

Gentag

Lav 7 gentagelser.

Om programmet

7 øvelser. 7 repetitioner. 7 runder. Dette er kernen i dette program, som er enkelt bygget op, men giver dig en super styrketræning. Du kan lave øvelserne derhjemme, hvis du har et sæt håndvægte eller i dit træningscenter.

Om træneren

Inger Houghton er 37 år og arbejder som personlig træner og influencer. 

"Jeg elsker denne træningssession, fordi den er simpel, men samtidig krævende. Det er fuldstændig klassiske øvelser, men den bliver ekstra fed med de syv gentagelser og syv runder i modsætning til 10, som man normalt laver."