camilla ottesen træning

Camilla Ottesen har ændret på en ting: "Jeg vil gerne leve et langt og stærkt liv"

Roning, padeltennis, barretræning og mobility. Motion i alle former har altid været en vigtig ingrediens i tv-vært Camilla Ottesens travle liv. Men efterhånden som overgangsalderen er begyndt at banke på, er søvn og tid til fordybelse også begyndt at spille en vigtig rolle for hendes sundhed.

Sundhed handler ikke kun om at træne og spise grønt og huske vitaminpillerne, men i virkeligheden mere om at være glad for der, hvor jeg er i livet lige nu og her. Om gode oplevelser, ferie og grin og om at være rask og kunne tilbringe tid sammen med mine børn, min familie og gode venner. Det her med at vågne om morgenen uden at være glad, det smitter jo ikke kun af på hele min dag, men også på mine omgivelser. Når jeg derimod er glad og i mental balance og føler, at jeg er et godt sted i livet, så smitter det af på min energi og måde at leve på – og dermed også på min sundhed.

Jeg følger min mavefornemmelse og spiser mere eller mindre det, jeg har lyst til, men selvfølgelig sidder jeg ikke og kører kage ind hver dag. Jeg synes egentlig, at jeg spiser rimeligt sundt. Jeg er vegetar, så derfor får jeg rigtig mange grøntsager hver dag, og i det hele taget sørger jeg for at spise varieret. Jeg har ingen rutiner eller sunde lifehacks, og jeg gider ikke dunke mig selv oven i hovedet over ikke at starte dagen med et glas koldt vand eller en grøn smoothie.

Jeg er så småt begyndt at mærke overgangsalderen, nu hvor jeg er blevet 51 år, og det går blandt andet ud over min søvn. Jeg har indimellem svært ved at sove om natten, jeg sover dårligere og mere uroligt end tidligere, og det påvirker helt klart min sundhed, fordi jeg føler mig mere træt og har mindre overskud. Jeg føler mig mest sund, når jeg træner, passer på mig selv og har sovet godt.

Træning giver mig den vildeste energi, og jeg har altid lyst til at træne uanset, hvordan jeg har det. Min træning er helt klart min ventil til at komme af med en masse ting, hvis jeg i perioder har for meget at se til eller for mange ting, der fylder i mit hoved. Jeg har altid elsket at dyrke motion, men mit forhold til motion har ændret sig med alderen. Som yngre trænede jeg for at opnå en pæn krop, men i dag træner jeg i højere grad af hensyn til mit mentale helbred, og fordi jeg bare ved, hvor sindssygt vigtigt det er at bevare sin muskelmasse og holde kredsløbet sundt i takt med, at man bliver ældre. Jeg vil jo gerne leve i forhåbentligt mange år endnu, men også leve et stærkt liv, og det kræver, at jeg selv gør en indsats.

Jeg underviser i reformer og barretræning to gange om ugen, og derudover går jeg til row – rotræning i maskiner – et par gange om ugen, laver mobility og spiller padeltennis ca. fire timer om ugen. Jeg kan godt lide at mikse forskellige former for træning og prøve nye sportsgrene af, så jeg ikke går sur i det, men bevarer træningsglæden. Motion skal være sjovt, for ellers mister jeg motivationen.

Det er ingen hemmelighed, at jeg har lidt svært ved at sidde stille og komme ned i gear, men faktisk er det noget, som jeg arbejder bevidst på at blive bedre til. Jeg er medlem af en vinterbadeklub og prøver at sætte tid af til at komme derned et par gange om ugen hele året rundt. Det at vinterbade og gå i sauna giver mig mulighed for fordybelse og for at mærke mig selv. Det er mit eget lille space, hvor jeg får ro på og får et mentalt frikvarter. I en periode dyrkede jeg også lidt yoga, men gennem det sidste halve års tid har jeg ikke været så god til at pleje min mentale sundhed.

Camilla Ottesen

Tv-vært, ordstyrer og moderator.

Aktuel som vært på boligprogrammet ”Boligkøb i blinde”.

Hun er 51 år og bor i København med sine to børn, Viggo på 19 og Viola på 16 år.