Christina Ibsen

Da Christina Ibsen var i krise, kunne hun ikke løbe 100 meter – det ændrede hendes syn på træning

For podcastvært og forfatter Christina Ibsen er sundhed en kombination af mange ting som masser af grøntsager, økologi og et stort glas vand med citron, men allervigtigst er det, at hun har ro i hovedet. Og hvor hun før fik et kick på spinningcyklen, foretrækker hun i dag at gå en lang tur langs havet.

Mit forhold til sundhed har helt klart ændret sig. Før i tiden handlede det meget om at få pulsen op og afsted og ud over stepperne med både spinning, løb og forskellige former for cardio-træning – alt muligt, der havde fart på og gav mig et kick.

Men nu hvor jeg er blevet ældre og har været igennem nogle ting i mit liv, så kan jeg mærke, at sundhed for mig mere handler om at have ro i mit hoved.

Nogle træner sig ud af deres kriser, men det fungerer ikke for mig. Da jeg for nogle år siden gennemlevede mit livs krise, kunne jeg nærmest ikke løbe 100 meter, uden at min krop blev mere stresset, og i stedet gjorde det mig godt at gå nogle lange ture.

Havet betyder noget helt særligt for mig og er også noget, jeg forbinder med sundhed. Jeg har tidligere sejlet rigtig meget med min familie og føler mig connected til havet på en helt særlig måde. Foruden frisk luft så virker havet afstressende og giver mig ro. En lang gåtur langs stranden lader mig op og virker nærmest meditativ.

Jeg tænker meget over at spise sundt og sværger til alt økologisk. Jeg føler mig allermest sund, når jeg spiser mad, som min krop kan fordøje. F.eks. prøver jeg at undgå ris, fed mad og ”giftigt” bland-selvslik – selvom jeg faktisk rigtigt godt kan lide det – for det gør mig utilpas og træt og gør ikke noget godt for mig.

Jeg spiser mange grøntsager, og indenfor de sidste par år har jeg skåret meget ned på kødet. Der kan snildt gå en uge, uden at jeg spiser kød eller fjerkræ.

Sundhed er en kombination af flere ting. Selvfølgelig er det vigtigt at tænke over, hvad du spiser, og hvor meget du bevæger dig, men det vigtigste er, at du forkæler din krop og plejer dig selv – både indefra og udefra.

Min farmor drak kogt vand hele sit liv, og hun var så flot og blev 99 år gammel, så om morgenen drikker jeg et stort glas kogt, koldt vand med en hel presset citron i – det kickstarter ligesom min dag og renser mine nyrer. For mig handler sundhed og skønhed ikke om at ”stikke sig” med nåle eller få fjernet rynker, men at du behandler dig selv, din hud og din krop ordentligt.