Derfor skal du hoppe en tur i havet
Det er både dejligt svalende hoppe i de blå bølger, og så giver det god motion.
Badetemperaturene har nu nået et leje, der gør det muligt at få en frisk dukkert ved de danske kyster. Sådan kommer du i gang:
Inden du hopper i havet
– Køb en badehætte i en farve, der lyser op. Den beskytter dit hår og gør dig synlig i havoverfladen.
– Anskaf dig et par gode svømmebriller. Test, om de kan sidde af sig selv, når du trykker dem ind mod ansigtet. Hvis de bliver siddende i et par sekunder, er de vandtætte og passer godt til din ansigtsform.
– Hav nogen med dig. Det er vigtigt, at du ikke svømmer alene, da det er for farligt. Svøm aldrig så langt ud, at der sejler både – de kan have svært ved at se dig.
Hvad får du ud af træningen?
Udover at svømning er meget mere skånsomt for vores sener og led, så vil de fleste også kunne bevæge deres led på en anden måde, end man kan på land. Det løsner op, hvis du er lidt stiv i nakke- og rygregionen.
Derudover får du trænet din overkrop, og hvis du primært er vant til at løbe, vil du hurtigt opleve, at du måske godt kunne blive stærkere og mere udholdende i overkroppen, da den sjældent bliver trænet.
Sidst men ikke mindst kan du både bruge svømning som decideret træning eller som let restitutionstræning – det kommer an på, hvor meget gas du giver i hvert træningspas. Dog er det stadig godt at supplere træning i vand med træning på land, da vores knogler godt kan lide at få noget modstand, som ved f.eks. løb.
Så meget forbrænder du
På en time vil du kunne forbrænde op til 400 kcal. Hvis du spiser, som du plejer, og svømmer tre gange om ugen, vil du tabe dig næsten et kilo på en måned.
LÆS OGSÅ: Det sker der, når du sluger et tyggegummi
LÆS OGSÅ: Det sker der i kroppen, når den ældes
LÆS OGSÅ: Michelle Kristensen: Sådan får du drukket mere vand