Neel Rønholt

Neel Rønholt har fundet ét særligt fællesskab på Instagram - og det hjalp hendes løb

Når Neel Rønholt har god tid i hverdagen, lader hun op med familietid, lækker mad og pilates. I travle tider sniger hun sundheden ind via måltidskasser, vitaminpiller og den løbetræning, som var svær at komme i gang med, men som hun i dag har fundet et fællesskab omkring med andre kvinder på Instagram.

Når jeg har god tid i hverdagen, forsøger jeg at spare op på kontoen. Da spiser jeg sundt, dyrker motion og bruger en masse tid med mine børn.

Sundhed er både at have en krop og et sind i balance, så jeg lader op på begge fronter, når jeg har god tid. I travle perioder er det nemlig ikke altid, at jeg har god tid til familien, får dyrket motion eller spiser sundt.

I travle perioder får jeg leveret måltidskasser, så jeg spiser ordentligt, og jeg sørger for at få mine vitaminpiller. Ellers kan jeg nemlig være tilbøjelig til at leve af pizzaboller og sandwicher på farten, og det er ikke så godt for min krop i længden. I travle perioder løber jeg også fremfor at tage til pilatesholdtræning.

Jeg kan godt lide pilates, men jeg har ikke altid tid til at tage til det, og derfor blev jeg nødt til at finde en anden motionsform, som jeg selv kunne klare for at holde min krop i gang. Det blev løb.

I starten var det virkelig hårdt, men nu har jeg ofte nogle stunder, hvor jeg kan mærke, at jeg er blevet bedre. I starten kunne jeg kun løbe ned til havnen, og så var jeg ved at kaste op, men nu kan jeg pludselig løbe både frem og tilbage.

Det kræver stadig, at jeg hiver mig selv i nakken for at komme afsted, men det er klart blevet bedre. Især fordi jeg delte min løbeopstart på Instagram, hvor andre kvinder fik lyst til at løbe med. Jeg kaldte det Løbeklubben Runholt, og sidenhen har vi fulgtes ad i løbeprogrammet.

Det er fedt, fordi jeg ved, at jeg gør det for mig selv. Jeg har besejret den lille dovne djævel på min skulder, som siger, at jeg ikke skal tage afsted. Det er skønt at mærke den form for viljestyrke.

Jeg er perfektionist, og derfor har jeg også altid elsket at dyrke pilates. Det er nemlig lidt nørdet, fordi man fokuserer på detaljer, og hvordan man bruger kroppen.

Når man skal være så fokuseret, glemmer man lidt, at man ligger og træner, og derfor har jeg heller aldrig set pilates som en sur træningspligt. Jeg uddannede mig faktisk til pilatesinstruktør og underviste i en periode, men jeg har simpelthen for travlt nu.

Mit bedste sundhedsråd er, at man skal stoppe med at spejle sig så meget i andre. Det vigtigste er, at man lytter til sin krop og finder ud af, hvad der passer bedst til ens egen livsstil og ens egen opfattelse af sundhed.

Man kan hurtigt få det dårligt med sig selv og sine egne præstationer, hvis man ser, at andre er mere aktive, spiser mere økologisk eller er bedre til at opretholde rutiner. Den følelse kender jeg fra mig selv, og det er slut nu.

Neel Rønholt

  • Skuespiller, 38 år.
  • Danner par med skuespilleren Jens Sætter-Lassen, og sammen har de to døtre.
  • Lige nu er hun aktuel i musicalen ”Grease”.