Sarah Grünewald

For tre år siden tog Sarah Grünewald et valg, der har gjort hende meget gladere

For tre år siden lagde Sarah Grünewald alkohol på hylden, og samtidig begyndte hun at træne, spise sundere og passe bedre på sig selv. Den nye livsstil har ikke kun givet hende mere energi til at klare hverdagen som alenemor – den har også gjort hende meget gladere.

Jeg går meget op i at passe på mig selv og give min krop alt det, den har brug for for at holde sig sund og stærk.

For mig handler sundhed ikke kun om sund kost og træning, men også om sunde relationer, et sundt arbejdsmiljø, og at jeg passer på min mentale sundhed og er bevidst om ikke at blive for stresset.

Siden jeg for tre år siden lagde alkohol på hylden og begyndte at træne, spise sundere og passe på mig selv, kan jeg virkelig mærke, at jeg er blevet gladere og har fået et kæmpe drive. Jeg kan bedre overskue min hverdag og de udfordringer, der nu engang er forbundet med at være alenemor og have et travlt arbejdsliv.

Jeg elsker at lave mad og går meget op i kvalitet og gode råvarer. Jeg er på ingen måde ekstrem, men jeg spiser nærmest ingen kød længere, hvilket til gengæld betyder, at jeg har skruet gevaldigt op for grøntsagerne.

Desuden er jeg begyndt at spise mindre portioner og i stedet for at overspise tre gange om dagen, foretrækker jeg at spise flere små måltider og sunde snacks i løbet af dagen. For nylig var jeg i Korea, hvor vi overvejende spiste vegansk mad af små skåle og med pinde, og det gør, at du rent faktisk spiser langsommere og mindre og går fra bordet uden at føle dig stopmæt.

Jeg er blevet meget bedre til at mærke min krop, og hvad den har brug for. Som yngre trænede jeg for at få en flot krop og stå snorlige i bikini, men med alderen er det blevet mere vigtigt for mig at passe på mig selv, og i dag træner jeg for at være stærk både mentalt og fysisk. Jeg er virkelig blevet bevidst om, at min krop bliver ældre, og hvis ikke jeg styrker den nu, er det måske lige pludseligt for sent. Træning er en slags pensionsopsparing til min krop.

Jeg har brug for at gøre noget aktivt hver dag, og jeg træner gerne 4-5 gange om ugen. Foruden cardio core, som er en blanding af core- og løbetræning, dyrker jeg reformertræning, løb og forskellige former for yoga. Yoga er som en kærlig krammer, og jeg elsker særligt yinyoga, fordi det tvinger mig til at trække vejret bevidst og mærke mig selv. Træning må ikke blive en sur pligt, og har jeg ikke tid til at gå i træningscentret, går eller cykler jeg i stedet en lang tur eller træner hjemme på stuegulvet.

For mig er der en direkte sammenhæng mellem at træne og have det godt i mit hoved, og jeg bliver kun stærk mentalt, hvis jeg træner min krop fysisk. Og hvor jeg før i tiden lagde mig på sofaen, når jeg var træt, er det lige omvendt i dag. Når jeg mangler energi og ikke orker at træne, så er det min krop, der tigger og beder mig om at passe på den – den har simpelthen brug for mere styrke og power.

Sarah Grünewald

  • Model, skuespiller og tvvært på flere populære programmer, bl.a. ”Vild med dans”.
  • Hun er 39 år og bor sammen med sønnen Luis på 7 år.