Michéle Bellaiche
Michéle Bellaiche og Andreas Matthew er blevet gift.

Michéle Bellaiche: "Var det vanvittigt, at jeg ville gifte mig som 52-årig?"

Michéle Bellaiche overraskede alle, da hun i august blev gift, for de fleste vidste ikke, at hun havde en kæreste. I podcasten Skål Søster fortæller hun om forholdet – og hvordan de allerede nu har forberedt sig på fremtidens kriser.

I august blev Michéle Bellaiche gift med sin mand, Andreas Mathew.

Da hun delte billeder fra ceremonien på sin Instagramprofil, var flere af hendes følgere chokerede –  for indtil da havde hun hemmeligholdt, at hun overhovedet havde en kæreste.

Det er der en helt særlig årsag til.

”Når man bliver gift i en sen alder, er der jo ofte børn og familier, som skal vænne sig til det. Både min mand og jeg har børn i forvejen, og vi syntes, at de skulle have tid og ro til at lande i det hele, uden at hele Danmark kunne følge med,” fortæller hun i ALT for damernes podcast Skål Søster.

Kærlighed ved første blik

Da Michéle Bellaiche mødte Andreas Matthew første gang, kunne hun mærke, at der var noget helt specielt imellem dem.

”Jeg ved ikke, om det har noget med vores alder at gøre, men vi sprang smalltalken over og gik direkte til de dybe emner om livet, kærlighed og svære ting. Og lige fra starten følte jeg bare, at jeg var mere mig selv, end jeg nogensinde har været,” fortæller hun i Skål Søster.

Det var også en af grundene til, at Michéle valgte at holde deres kærlighed privat. 

”Jeg vidste med det samme, at han ikke "bare" ville blive en kæreste, og det var en stor ting at forholde sig til. Jeg tænkte også, om jeg var blevet fuldstændig vanvittig at ville giftes som 52-årig? Det føltes dog som det mest rigtige i hele verden, og derfor kom jeg også frem til: Hvorfor ikke bare springe ud i det?"

Michéle Bellaiche betegner sig selv som et struktureret menneske, der godt kan lide at tænke ting til ende, før hun kaster sig ud i noget. Den side af sig selv måtte hun lægge lidt på hylden.

”Jeg har en god veninde, der har meget fokus på, om man er frygtstyret eller lyststyret, og hun spurgte mig: Er det frygten, der taler nu? Og hver gang var det nok frygten, der forhindrede mig i at tage springet. Jeg var jo ikke i tvivl om, at han var den rigtige for mig, men jeg var bange. Jeg kørte alle scenarier igennem om, hvad der kunne gå galt mellem os,” siger hun og fortsætter:

”Men i sidste ende kunne jeg også mærke, at det var det, jeg skulle, for jeg har alligevel ikke kontrol over, hvad der sker i morgen. Og så var der også den detalje, at han bor i Nordjylland og jeg bor på Sjælland, så derfor ville vi også gerne vise hinanden, at vi gerne ville binde os. Også selvom det er langdistance for nu."

Erfaringer fra tidligere forhold

En af de ting, Michéle Bellaiche beundrer ved sin nye mand, er, at han er lige så interesseret i at tale om følelsesliv og tidligere erfaringer, som hun selv er.

Lige nu er de nyforelskede, fortæller hun, og derfor kan hun ikke komme i tanke om noget, hun ikke er vild med ved sin mand. Men hun er opmærksom på, at forelskelsen på et tidspunkt vil aftage, og at hun til den tid vil opdage sider af ham, som kan komme til at irritere hende.

Men det er de begge to forberedte på, fortæller hun i Skål Søster.

”Dengang jeg var 25 år, kunne jeg blive helt blind af forelskelse, men nu tænker jeg mere rationelt. Af erfaring ved man jo, at der med tiden opstår konflikter, og at man opdager ting ved hinanden, man kan blive irriteret over. Og der har vi aftalt, at når det opstår, så skal det italesættes med det samme. Der kan være bittesmå sten i vores forhold, som ikke gør os noget lige nu, men hvis vi ikke tager dem i opløbet, kan de blive til kæmpestore klipper."

De har begge været i lange forhold før og har også børn fra tidligere, så de kan hver især trække på noget erfaring. Det er kun en fordel, mener Michéle.

”Vi har givet meget plads til vores erfaringer fra tidligere forhold. Hvad har vi lært fra dem? Og er der noget, vi frygter bliver et problem på den lange bane? I tidligere parforhold har jeg oplevet, at når der opstod et problem, så skulle enten jeg eller min partner ændre os for at løse konflikten. Eller så snakkede vi helst ikke om det. Andreas og jeg snakker om alting og er virkelig gode til at være sårbare og tage tingene, som de kommer.”

Lyt til resten af samtalen om Michéle Bellaiches hemmelige kærlighedshistorie i podcasten Skål Søster, hvor hun og Katrine Wiedemann også taler om utroskab, kærlighedsøkonomi og hvor lang tid, man skal bøde for sine fejl.