Råmarineret torsk med citroncreme og krabbesalat
Nytårstorsken får smagfuldt selskab af krabbesalat og citroncreme.
6
Ingredienser
- Nytårstorsk på en ny og spændende måde - råmarineret torsk med syrlig citroncreme og krabbesalat. Opskrifter får du her:
- 500 g torskefilet uden skind
- 1 tsk fint salt
- 2 tsk sukker
- ½ citron
- evt salturt og purløg
- Krabbesalat
- 6 krabbekløer
- 1 bundt dild
- 1 tsk grov sennep
- 2 spsk god mayonnaise
- ½ agurk
- salt og sort peber.
- Citroncreme
- 2 citroner, ikke overfladebehandlede
- 100 g smør
- 1 æg
- 2 æggeblommer
- 75 g sukker
- 1 tsk groft salt
Sådan laver du torsk
- 1. Begynd dagen før. Kom krabbekløerne i en gryde med vand og et par dild stilke. Giv vandet et opkog og skru så ned til middel varme. Lad krabberne simre i 2-3 min, og sluk så for varmen. Lad krabben køle af i vandet. Sigt vandet fra og brug bagsiden af en almindelig spiseske til at banke skallen på kløerne til den går i stykker. Pil krabbekødet ud og gem det i en skål.
- 2. Skær torsken ud i tern og vend i en skål med sukker og salt. Kom saften af ½ citron over og lad fisken trække – dette kan også gøres dagen før.
- 3. Citroncreme: riv skallen af citronerne fint og kom dem i en gryde med citronfsaft. Tilsæt smør, æg, æggeblommer, sukker og salt og varm forsigtigt blandingen op, mens du rører. Pas på med for meget varme, da æggene koagulerer, hvis de bliver for varme. Stik en finger i og mærk efter. Hvis du vil være ekstra forsigtig, så gør det over et vandbad. Når smørret smelter og blandingen varmes op, vil den tykne og få konsistens omtrent som flydende honning. Sluk for varmen, sigt cremen over i et glas og kom den i køleskabet.
- 4. På dagen. Rør krabbesalaten sammen af krabbekød, hakket dild, sennep og mayonnaise. Skræl agurken og fjern kernerne. Skær resten i meget små tern og rør i krabbesalaten. Smag til med salt og peber.
- 5. Dup torskestykkerne tørre med køkkenrulle og anret dem sammen med små toppe af krabbesalat, citroncreme og evt. salturt og purløg.
SE OGSÅ: