Laksekarbonader med stegte ærter og gulerodstzatziki
4 pers.
Det skal du bruge
Laksekarbonader
400 g laksefilet uden skind
3 spsk. hakket persille eller dild
1 tsk. rapsolie
¼ tsk. groft salt
friskkværnet peber
Gulerodstzatziki
6 groftrevne gulerødder (ca. 300 g)
3 dl magert syrnet produkt, fx
yoghurt 2\% eller kvark 1\%
4 tsk. friskpresset citronsaft
3 tsk. honning
½ tsk. groft salt
friskkværnet peber
Stegte ærter
1 spsk. rapsolie
300 g frosne ekstrafine ærter
300 g fintstrimlet spidskål eller hvidkål
2 tsk. fintrevet citronskal
1 tsk. groft salt
Sådan gør du
Rør alle ingredienserne til gulerodstzatzikien sammen, og stil den tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til med mere salt, honning eller citronsaft, hvis gulerødderne er lidt tamme eller bitre i smagen.
Hak laksekødet groft med en skarp kniv, og bland det med krydderurterne. Form fiskekødet til 4 karbonader. Lad olien blive varm i en pande, og brun laksekarbonaderne ca. 1 min. på hver side. Drys med salt og peber, og steg karbonaderne endnu ca. 2 min. ved jævn varme – vend af og til. Tag karbonaderne op, og hold dem varme.
Kom lidt ekstra olie i panden. Svits ærter og kål i ca. 2 min. Tag panden af varmen, og tilsæt citronskal og salt. Smag til.
Servér med kogte kartofler og citronbåde, pynt med persille eller dild.