Fødsel uden far

Fødsel: “Min kæreste var omme på den anden side af jorden”

Kan man få et barn med en mand, der næsten aldrig er der? Ja, siger Anne Kraglund, der fødte sin baby på Skejby, mens hendes kæreste stod i et studie i Los Angeles og indspillede musik med Stevie Wonder.

Faktaboks

Mor: Anne Kraglund (kunstnernavn Annekei), 31 år, komponist og sanger.

Far: Richard Bona, 45 år, jazzbassist og sanger.

Børn: Jaden Elliott, 6 mdr. og Leo, 16 år (Richards søn).

Fødsel: Den 18. april sidste forår stiger Anne Kraglund på bussen til Odder. Hun er højgravid, har termin om ti dage og er på vej hjem til sin mor, som hun skal i strikkeklub med. Idet hun lader sig dumpe ned på bussædet, mærker hun et jag hen over maven, som føles anderledes end de plukkeveer, hun ellers har haft rigeligt af den sidste tid.

“Jeg vidste med det samme, at det her var en rigtig ve,” husker hun. “Jeg blev glad og stolt og glædede mig til at ringe til Richard og fortælle, at nu skulle jeg føde!”

Annes kæreste, Richard, befinder sig omme på den anden side af jorden, i L.A., hvor han er ved at indspille sin fortolkning af et Stevie Wonder-nummer sammen med stjernen himself. Anne kan ikke ringe med det samme, for i L.A. er det nat, og Richard sover formentlig. I stedet fortsætter hun hjem til sin mor, og de overvejer, om de skal køre direkte på Skejby Sygehus eller tage i strikkeklub. Det ender dog med strikkeklubben.

LÆS OGSÅ: Fødsel i foto: Da Luke kom til verden

Først sent på aftenen kører de til fødegangen, og Annes mor ringer til Richard for at fortælle, at hans søn er på vej.

Jalousi, nej tak!

Min fødsel: “Plukkeveerne var rigtige veer”

Graviditets-blues

Efter fødslen: Hej hormoner!

Vælger babyen

Din fødsel – set med fars øjne!

Overhører ve i telefonen

Sådan føles det at være spritny mor

Alene med baby

Fødselsforberedelse: Kan man føde uden smerte?

På vej til Japan

I dag er Jaden Elliott en spilopmager på seks måneder, der netop har sat gummerne i den første grød og smiler til verden. Han er et nuttet miks af sin lyse mor og sin mørke far, der er født i Afrika, vokset op i Frankrig og har brugt en stor del af sit voksenliv i USA, hvor hans 16-årige søn fra et tidligere forhold også bor. En mørkøjet lille skønhed, der er en blanding af race og kultur, og som sandsynligvis får hele verden som sin legeplads.

Den nære fremtid byder på en lang rejse til Japan, hvor både Jaden Elliotts mor og far skal spille, og hans mormor tager med som nanny. Anne er glad for, at hun atter skal i gang med sit liv som musiker, som ellers har været på standby.

“Jeg er mor og har kun været dét indtil videre, men nu skal jeg også være Annekei og lave alle de vigtige ting, der også betyder noget for mig. Og Jaden skal med. Han skal  følge os,” fastslår hun.

Der er stadig en stor del af Jaden Elliotts liv, som Richard ikke er en del af, og det føles især svært, når far ikke kender alle de små detaljer, som at baby skal rulles ind i dynen som en hotdog, og at han nu kan spise grød og måske er ved at få en tand. Anne holder Richard opdateret, så godt hun kan, men finder langsomt fred med den måde, hun har valgt at stifte familie på. Med base i en etværelses i Aarhus, en mand på farten og verden for sine fødder.

“Mit liv er, som det skal være. En masse omstændigheder har tvunget mig til at tage stilling til, hvordan lige præcis jeg vil gøre – fordi jeg ikke har kunnet gå efter en skabelon,” siger hun. “Vi går ofte i cirkler og gør det, vi er vant til. Men man behøver ikke et hus, når man får barn, for eksempel. Folk omkring mig har syntes, det var vildt, at jeg fik barn med Richard. Men man kan være en familie på mange måder, og jeg har gjort mig fri af mine egne og andres forventninger – det er svært, men det er det værd. ”

LÆS OGSÅ: 3 par: Vores fødsel!