Guide: 10 tips til sunde aktiviteter for hele familien
I ferien har I hygget, leget, badet og tumlet, og haft oceaner af tid. Men nu er hverdagen tilbage for fuld skrue. Få inspiration til sunde aktiviteter, I kan lave sammen som familie, trods et stramt ugeskema.
Af: Af Camilla Haldrup, Voresbørn.dk, 23. august 2013
De store idrætsnavne har et talent for deres sportsgren ud over det sædvanlige, men når de trækker sig tilbage og stifter familie, bliver de forældre på lige vilkår med alle os andre. Mange af dem har brugt så meget tid på deres idrætsudøvelse, at de ikke kan undvære motion, og derfor kan de slet ikke lade være med at bevæge sig sammen med familien.
“Jeg laver ofte forhindringsbaner for mine børn. Det kan være i gymnastiksalen, på græsplænen eller hjemme i stuen…. Når først de lærer banen at kende, kan de gennemføre den igen igen. Efterfølgende kan man selvfølgelig føje endnu sværere forhindringer til banen, og så og kan de starte forfra,” lyder det fx fra Peter Gade, tidligere badmintonspiller og far til to piger.
(11 billeder)
Faktaboks
Ida Enghave er cand.scient. i idræt og har arbejdet med fysisk aktivitet og sundhed blandt børn og unge i mange år, p.t. i Hjerteforeningen. Mor til Lisa & Oskar fra 2008 og 2011.
Karsten Severin Bjerring er cand.scient. i idræt, er leder i foreningslivet og har undervist, bl.a. på Københavns Universitet, Idrætsskolerne i Oure og Danmarks Idræts Forbund. Far til Anna fra 2009.
Hvor blev den af, ferien? Nu havde I lige så meget tid til afslapning og større overskud til sjove og sunde aktiviteter, men nu er ungerne startet i skole og daginstitution, og I forældre er tilbage på job. Suk.
Er det så også slut med at lave sjove og sunde ting sammen med familien? Ikke nødvendigvis. En travl hverdag kan sagtens gå hånd i hånd med et aktivt familieliv.
“At lege fysisk aktivt med sine børn er en gave, både til barnet, men også til forældrene. Bogen er fuld af aktiviteter, der er lette at gå til. De kræver ingen erfaring, og derfor kan alle være med. Bogen tager højde for, at mange børnefamilier oplever, at travlhed, manglende inspiration og manglende overskud står i vejen for den fælles bevægelse. Ny inspiration og nye værktøjer kan være det første skridt mod ændrede familievaner og øget overskud,” lyder det fra forfatterne Karsten Severin Bjerring og Ida Enghave.