Opskrift på æblekompot med sprød kaneltop

Æblekompot med sprød kaneltop

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    210 Kcal
  • Fedt:
    16 %
  • Protein:
    6 %
  • Kulhydrat:
    78 %

4

Ingredienser

  • 3 store, skrællede, udkernede æbler ca. 500 g
  • ½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • 1 tsk friskreven ingefær
  • 2 spsk rørsukker.
  • Sprød kanel-top:
  • 125 g groftreven brødkrumme
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 tsk stødt kanel.

Sådan gør du

  1. Skær æblerne i lidt grove stykker og kom dem i en gryde med hyld, ingefær og rørsukker.
  2. Damp æblerne møre ved svag til middel varme og rør i dem af og til.
  3. Rist brødkrummerne gyldne i lidt smør på en stor pande. Rør sukker og kanel i til sidst og afkøl blandingen.
  4. Anret æblekompotten i glas eller skåle og kom den sprøde kanel-top øverst.
  5. Tilberedningstid: ca. 30 minutter.
  6. TIP: Brug lidt æblemost, hvis du ikke har hyldeblomstsaft.