Æbletærte med mandler og kanel

Æbletærte med mandler og kanel

En tærte, der vil tage kegler, og som ikke er svær, hvis du følger det her kokketrick.

Ingredienser

  • Mørdej:
  • 120 g smør
  • 250 g mel
  • 75 g flormelis
  • 1 æg
  • Fyld:
  • 4 æg
  • 100 g sukker
  • 75 g blødt smør
  • 1 nip salt
  • ½-1 tsk stødt kardemomme
  • 125 g fint mandelmel eller fint malede mandler
  • 3-4 æbler
  • 2 spsk sukker
  • 1½ tsk stødt kanel
  • Tilbehør:
  • flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.

Sådan gør du

  1. Mørdej:
  2. Skær smørret i tern. Smuldr smør og mel sammen med fingrene. Tilsæt flormelis og æg, og ælt dejen hurtig sammen. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i cirka 45 minutter. Smør en tærteform, og rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Beklæd tærteformen med mørdej, og forbag tærtebunden 10-15 minutter ved 200 grader.
  3. Fyld:
  4. Pisk æg og sukker samme, og pisk efterfølgende blødt smør, salt, kardemomme og mandelmel i. Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i skiver. Vend æblestykkerne med sukker og stødt kanel. Fyld mandelfyldet i den forbagte bund, og læg æblerne ovenpå. Bag tærten 25-30 minutter ved 200 grader, til fyldet er fast, og tærten gylden. Server tærten lun, og drys med flormelis. Spis æbletærte med kold flødeskum, cremefraiche eller en god skefuld vaniljeis.
  5. Kokketrick
  6. Skal du rulle mørdej ud, så gør det mellem to stykkker bagepapir. På den måde undgår du, at dejen klistrer sig fast til bordet. Det samme kan du gøre med for eksempel marcipan.