Asparges og jomfruhummer
Lad gæsterne selv stå for at pille aspargeserne. Så sparer du tid på skrælningen og samtidig er det hyggeligt. Sæt evt. skylleskåle eller et fad med fugtige vaskeklude på bordet.
Ingredienser
- 1 kg tykke, hvide asparges
- 1,5 kg jomfruhummere
- olivenolie, salt og peber
- 300 g sprød salat, karse og grønne urter (på billedet er brugt raps, løgkarse og vild karse).
- Brunet estragonsmør
- 150 g smør
- 1 spsk estragoneddike
- 1 tsk salt
- 1 stort bundt estragon, grofthakket
- 4 forårsløg, skåret i ringe
Sådan laver du asparges og jomfruhummer
- Vask de hvide asparges. Skær de yderste 2 cm af enderne.
- Flæk jomfruhummerne på den lange led og fjern den sorte tarm i ryggen.
- Grill aspargeserne på en varm grill (steg dem alternativt på en pande) i 4-5 min. på hver side. Grill jomfruhummerne på skalsiden, ca. 2 min. til kødet er blevet hvidt (brug alternativt en ovn, stil dem under grill i 2 min.).
- Vend de færdiggrillede jomfruhummere og asparges med olivenolie, salt og peber. Anret dem smukt på et fad sammen med salat og grønne urter.
- Smelt smørret og lad det blive brunt og nøddeduftende. Tag gryden af varmen og tilsæt eddike, salt og masser af estragon og forårsløg.
- Lad hver gæst pille de nederste trevler af de hvide asparges. Spis med lunt, brunet smør til.
- Prøv også grillspyd med kokos-fisk og grønt