Opskrift på bagt torsk med æbleløgkompot og sprødstegt serranoskinke

Bagt torsk med æble-løgkompot og sprødstegt serranoskinke

Delikat torsk serveret med lækkert kompot af æble og løg og sprødstegt serranokinke.

Bagt torsk med æble-løgkompot til 4 personer

Total:40 minutter

Ingredienser

  • 400 g fisk, torsk, lyssej eller kuller skåret i 4 portionsstykker
  • salt og peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 2-3 skalotteløg
  • 2 æbler, gerne syrlige
  • lidt olivenolie
  • 1 spsk rørsukker
  • 2-3 spsk æbleeddike
  • salt og friskkværnet sort peber
  • 3 skiver serranoskinke
  • 2-3 spsk purløg, finthakket.
  • Tilbehør: brød eller kogte kartofler

Sådan laver du bagt torsk med æble-løgkompot

  1. 1. Kom fisken i et ovnfast fad og krydr med salt, peber og lidt olivenolie. Bag fisken 8-10 min. i ovnen ved 185 grader.
  2. 2. Pil og snit løget i små tern. Skær æblet i kvarte, fjern kernehuset og skær æblestykkerne i grove tern. Steg løgnene på en pande i olivenolie til de er møre.
  3. 3. Tilsæt æbler, lidt sukker og æbleeddike, og lad det simre ved jævn varme i 5-7 min. Tag gryden af varmen og krydr med salt, peber
  4. 4. Steg serranoskinken sprød på en pande med lidt olivenolie. Når den er afkølet, brækker du den sprøde skinke i mindre stykker.
  5. 5. Anret fisken med løg-kompotten og skinken – enten på et stort fad eller portionsanret på tallerkener.
  6. 6. Drys retten med hakket purløg og spis brød eller kogte kartofler til.