Bagt torsk med æble-løgkompot og sprødstegt serranoskinke
Delikat torsk serveret med lækkert kompot af æble og løg og sprødstegt serranokinke.
Bagt torsk med æble-løgkompot til 4 personer
Total:40 minutter
Ingredienser
- 400 g fisk, torsk, lyssej eller kuller skåret i 4 portionsstykker
- salt og peber
- 1 spsk olivenolie
- 2-3 skalotteløg
- 2 æbler, gerne syrlige
- lidt olivenolie
- 1 spsk rørsukker
- 2-3 spsk æbleeddike
- salt og friskkværnet sort peber
- 3 skiver serranoskinke
- 2-3 spsk purløg, finthakket.
- Tilbehør: brød eller kogte kartofler
Sådan laver du bagt torsk med æble-løgkompot
- 1. Kom fisken i et ovnfast fad og krydr med salt, peber og lidt olivenolie. Bag fisken 8-10 min. i ovnen ved 185 grader.
- 2. Pil og snit løget i små tern. Skær æblet i kvarte, fjern kernehuset og skær æblestykkerne i grove tern. Steg løgnene på en pande i olivenolie til de er møre.
- 3. Tilsæt æbler, lidt sukker og æbleeddike, og lad det simre ved jævn varme i 5-7 min. Tag gryden af varmen og krydr med salt, peber
- 4. Steg serranoskinken sprød på en pande med lidt olivenolie. Når den er afkølet, brækker du den sprøde skinke i mindre stykker.
- 5. Anret fisken med løg-kompotten og skinken – enten på et stort fad eller portionsanret på tallerkener.
- 6. Drys retten med hakket purløg og spis brød eller kogte kartofler til.