Bagt tranebærkompot med kokostop

Bagt tranebærkompot med kokostop

Det her er en skøn morgenmad. Sukkerindholdet er ikke super højt, men den bagte kompot virker alligevel sød og kan også fungere som en sund dessert.

4

Ingredienser

  • 2 æbler
  • 50 g bløde dadler
  • 100 g tranebær
  • 50 g tørrede tranebær
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 2 spsk honning
  • 1 nip salt
  • smør til formen
  • Topping:
  • 100 g fint valsede havregryn
  • 50 g kokosmel
  • 1 æg
  • 2 spsk honning
  • evt. tyk yoghurt eller skyr

Sådan gør du

  1. Skær æblerne i tern (kasser kernehuset), og fjern stenene fra dadlerne. Hak dadlerne og vend æbler, dadler, tranebær, kardemomme, honning og salt sammen. Kom hele balladen i et smurt ovnfast fad eller fire små ovnfaste forme.
  2. Bland havregryn med kokosmel, æg og honning, og top det hele oven på frugten. Bag hele balladen i en 180 grader varm ovn i 20-25 minutter, eller til de bobler og syder, og frugten er mør, og toppingen sprød og lækker.
  3. Server varm eller lun, og gerne med yoghurt eller skyr til.
  4. TIP: Agave eller muscovadosukker kan bruges i stedet for honning. Er du til det syrlige, kan du godt justere lidt ned på honningen.