Bagt tranebærkompot med kokostop
Det her er en skøn morgenmad. Sukkerindholdet er ikke super højt, men den bagte kompot virker alligevel sød og kan også fungere som en sund dessert.
4
Ingredienser
- 2 æbler
- 50 g bløde dadler
- 100 g tranebær
- 50 g tørrede tranebær
- 2 tsk stødt kardemomme
- 2 spsk honning
- 1 nip salt
- smør til formen
- Topping:
- 100 g fint valsede havregryn
- 50 g kokosmel
- 1 æg
- 2 spsk honning
- evt. tyk yoghurt eller skyr
Sådan gør du
- Skær æblerne i tern (kasser kernehuset), og fjern stenene fra dadlerne. Hak dadlerne og vend æbler, dadler, tranebær, kardemomme, honning og salt sammen. Kom hele balladen i et smurt ovnfast fad eller fire små ovnfaste forme.
- Bland havregryn med kokosmel, æg og honning, og top det hele oven på frugten. Bag hele balladen i en 180 grader varm ovn i 20-25 minutter, eller til de bobler og syder, og frugten er mør, og toppingen sprød og lækker.
- Server varm eller lun, og gerne med yoghurt eller skyr til.
- TIP: Agave eller muscovadosukker kan bruges i stedet for honning. Er du til det syrlige, kan du godt justere lidt ned på honningen.
PRØV OGSÅ: Cheesecake-is-trifli med syltet appelsin