Blomkålssalat med krydderurter og kyllingespyd

Blomkålssalat med krydderurter og kyllingespyd

Blomkålssalaten med nødder på toppen smager sprødt og friskt i den lækre cremede dressing.

4

Ingredienser

  • 1½ spsk soja
  • 1 spsk citronsaft
  • lidt friskkværnet peber
  • 3 kyllingebrystfileter
  • træspyd
  • 1 lille blomkål eller ½ stort blomkål
  • 5 spsk græsk yoghurt
  • 1-2 fed hvidløg, finthakket
  • 1½ spsk finthakket kapers
  • 2 spsk finthakket rødløg
  • salt og peber
  • 75 g valnødder, groft hakkede
  • lidt kørvel eller persille
  • ½ dl klippet karse
  • Tilbehør: brød

Sådan laver du blomkålssalat:

  1. Rør soja sammen med citronsaft og peber. Skær kyllingebrystkødet i skiver, og kom det i en skål sammen med sojamarinaden. Læg 9-12 træspyd i en skål med koldt vand ca. 20 min. Kom kylling på spyddene, og steg dem på panden 10-12 min, til kødet er gennemstegt. Spyddene kan også steges i ovnen, hvis du synes det er lettere – læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem 17-18 min ved 200 grader, til de er gennemstegt.
  2. Skær blomkål i små stykker. Rør græsk yoghurt sammen med hvidløg, kapers, rødløg, salt og peber. Bland blomkål sammen med dressingen. Anret salaten i en skål eller på et lille fad, og drys med valnødder, kørvel og karse. Servér kyllingespyd og brød til.
  3. Prøv at tilsætte 1 tsk karry og lidt dijonsennep til yoghurtdressingen, og servér salaten til stegt lam eller helstegt kylling.
  4. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter