Blomkålssalat med krydderurter og kyllingespyd
Blomkålssalaten med nødder på toppen smager sprødt og friskt i den lækre cremede dressing.
4
Ingredienser
- 1½ spsk soja
- 1 spsk citronsaft
- lidt friskkværnet peber
- 3 kyllingebrystfileter
- træspyd
- 1 lille blomkål eller ½ stort blomkål
- 5 spsk græsk yoghurt
- 1-2 fed hvidløg, finthakket
- 1½ spsk finthakket kapers
- 2 spsk finthakket rødløg
- salt og peber
- 75 g valnødder, groft hakkede
- lidt kørvel eller persille
- ½ dl klippet karse
- Tilbehør: brød
Sådan laver du blomkålssalat:
- Rør soja sammen med citronsaft og peber. Skær kyllingebrystkødet i skiver, og kom det i en skål sammen med sojamarinaden. Læg 9-12 træspyd i en skål med koldt vand ca. 20 min. Kom kylling på spyddene, og steg dem på panden 10-12 min, til kødet er gennemstegt. Spyddene kan også steges i ovnen, hvis du synes det er lettere – læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem 17-18 min ved 200 grader, til de er gennemstegt.
- Skær blomkål i små stykker. Rør græsk yoghurt sammen med hvidløg, kapers, rødløg, salt og peber. Bland blomkål sammen med dressingen. Anret salaten i en skål eller på et lille fad, og drys med valnødder, kørvel og karse. Servér kyllingespyd og brød til.
- Prøv at tilsætte 1 tsk karry og lidt dijonsennep til yoghurtdressingen, og servér salaten til stegt lam eller helstegt kylling.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
PRØV OGSÅ: Bulgursalat med æble, chili og feta