Opskrift på blomkålssuppe med sprøde crabcakes og friske krydderurter

Blomkålssuppe med sprøde crabcakes og friske krydderurter

Blomkål egner sig godt til en cremet suppe, som her bliver serveret med små sprøde crabcakes. Top evt. suppen med sprødstegt bacon.

Ingredienser

  • Af Frantz Maurice Scott Lundby
  • 1 blomkål, ca.1000 g
  • 1 skalotteløg, hakket
  • 2 fed hvidløg,
  • pressede
  • 1 spsk tørrede kryd­derier, f.eks. timian, rosmarin, oregano, muskatnød
  • 4 spsk olivenolie
  • 3 dl hvidvin
  • ¼ liter piskefløde
  • 2-3 liter hønsebouillon (eller fiskebouillon)
  • salt og peber
  • evt. lidt citron til
  • tilsmagning
  • 120 g krabbekød
  • (eller surimi)
  • 1 æg
  • ½ skalotteløg, hakket
  • 1 tsk hvedemel
  • friske krydderurter
  • Desuden:
  • 1 citron,
  • skåret i både
  • skalotteløg,
  • skåret i ringe

Sådan gør du

  1. Skær blomkålen i mindre stykker. Sauter skalotteløg, hvidløg og tørrede krydderier i 2 spsk olivenolie i en gryde.
  2. Kom hvidvin og blomkålsstykker i. Hæld derefter piskefløde og bouillon i, så det dækker blomkålen.
  3. Kog suppen op, og lad den simre i 35 minutter under låg. Blend suppen, og smag til med salt, peber og evt. citronsaft.
  4. Rør krabbekød sammen med æg, løg, mel, 1 tsk hakkede krydderurter, salt og peber.
  5. Form farsen til små frikadeller, og steg dem på en varm pande i 2 spsk olivenolie.
  6. Server blomkålssuppen med crabcakes, skalotteløgringe, citronbåde og friske krydderurter.