Blomkålssuppe med sprøde crabcakes og friske krydderurter
Blomkål egner sig godt til en cremet suppe, som her bliver serveret med små sprøde crabcakes. Top evt. suppen med sprødstegt bacon.
Ingredienser
- Af Frantz Maurice Scott Lundby
- 1 blomkål, ca.1000 g
- 1 skalotteløg, hakket
- 2 fed hvidløg,
- pressede
- 1 spsk tørrede krydderier, f.eks. timian, rosmarin, oregano, muskatnød
- 4 spsk olivenolie
- 3 dl hvidvin
- ¼ liter piskefløde
- 2-3 liter hønsebouillon (eller fiskebouillon)
- salt og peber
- evt. lidt citron til
- tilsmagning
- 120 g krabbekød
- (eller surimi)
- 1 æg
- ½ skalotteløg, hakket
- 1 tsk hvedemel
- friske krydderurter
- Desuden:
- 1 citron,
- skåret i både
- skalotteløg,
- skåret i ringe
Sådan gør du
- Skær blomkålen i mindre stykker. Sauter skalotteløg, hvidløg og tørrede krydderier i 2 spsk olivenolie i en gryde.
- Kom hvidvin og blomkålsstykker i. Hæld derefter piskefløde og bouillon i, så det dækker blomkålen.
- Kog suppen op, og lad den simre i 35 minutter under låg. Blend suppen, og smag til med salt, peber og evt. citronsaft.
- Rør krabbekød sammen med æg, løg, mel, 1 tsk hakkede krydderurter, salt og peber.
- Form farsen til små frikadeller, og steg dem på en varm pande i 2 spsk olivenolie.
- Server blomkålssuppen med crabcakes, skalotteløgringe, citronbåde og friske krydderurter.