Boller i karry på den nemme måde
De værste kaloriesyndere er undladt i denne version af boller i karry, så det er sund, nem og velsmagende mad for hele familien.
Næringsindhold
- Energi pr. person:550 Kcal
- Fedt:18 %
- Protein:30 %
- Kulhydrat:52 %
Boller i karry til 4 personer
Total:40 minutter
Ingredienser
- Boller i karry på den nemme måde
- 500 g hakket kyllingekød
- 1 hakket løg
- 1-2 fed knust hvidløg
- 1 æg
- 35 g god rasp
- salt, friskkværnet peber
- 1 tsk timian.
- 1 spsk oliveolie.
- Karrysauce:
- 1 spsk smør
- 2 tsk karry
- 3 spsk mel
- 6-7 dl kogende grøntbouillon
- 2 groftskårne gulerødder
- 2 snittede porrer.
- Tilbehør:
- 400 g kogte ris.
- 1 dl hakket persille.
- 2 dl mangochutney.
Sådan laver du boller i karry på den nemme måde
- 1. Rør kyllingekødet med løg, hvidløg samt alle øvrige ingredienser. Del og form farsen til 18-20 små frikadeller og brun dem på begge sider i olivenolie.
- 2. Lav saucen: Svits smør og karry, drys mel over, bag af og spæd med den kogende bouillon lidt efter lidt.
- 3. Læg gulerod og porrer i, kog saucen igennem, smag til med salt og peber og hæld den over kyllingebollerne.
- 4. Lad det hele snurre videre 10-15 minutter og server retten med løse ris, hakket persille og mango chutney.
- Tilberedningstid: 30-40 minutter.
- TIP: Lav en dobbelt portion, så der er mad til to dage.