Opskrift på brændenældesuppe med bacon

Brændenældesuppe med bacon

Brændenælder er super sunde og indeholder f.eks. masser af jern. De vokser i grøftekanter men pas på med at plukke meget trafikerede steder. Og husk handsker. I stedet for brændenælder kan man bruge spinat.

Brændenældesuppe med bacon til 4 personer

Total:25 minutter

Ingredienser

  • 200 g bacon
  • 300 g topskud af brændenælde
  • 2 løg, grofthakkede
  • 200 g kartofler i små tern
  • 1,2 dl kogende hønsebouillon eller vand
  • salt og peber
  • 10 blade ramsløg
  • Brød til servering

Sådan laver du brændenældesuppe

  1. Skær baconen i tern og rist den sprød i en gryde. Tag halvdelen af baconen op. Kom løg og kartoffeltern i gryden og lad dem blive bløde uden at tage farve.
  2. Kom de grundigt skyllede brændenældeskud i gryden og rør rundt. Hæld kogende hønsebouillon eller vand på og lad suppen koge i 10 min.
  3. Blend suppen grundigt igennem.
  4. Hæld suppen i portionsskåle og kom baconen ovenpå sammen med fintsnittet ramsløg. Spis brød til.

Tip

Til suppen bruger man skud og mindre blade.