Brændenældesuppe med bacon
Brændenælder er super sunde og indeholder f.eks. masser af jern. De vokser i grøftekanter men pas på med at plukke meget trafikerede steder. Og husk handsker. I stedet for brændenælder kan man bruge spinat.
Brændenældesuppe med bacon til 4 personer
Total:25 minutter
Ingredienser
- 200 g bacon
- 300 g topskud af brændenælde
- 2 løg, grofthakkede
- 200 g kartofler i små tern
- 1,2 dl kogende hønsebouillon eller vand
- salt og peber
- 10 blade ramsløg
- Brød til servering
Sådan laver du brændenældesuppe
- Skær baconen i tern og rist den sprød i en gryde. Tag halvdelen af baconen op. Kom løg og kartoffeltern i gryden og lad dem blive bløde uden at tage farve.
- Kom de grundigt skyllede brændenældeskud i gryden og rør rundt. Hæld kogende hønsebouillon eller vand på og lad suppen koge i 10 min.
- Blend suppen grundigt igennem.
- Hæld suppen i portionsskåle og kom baconen ovenpå sammen med fintsnittet ramsløg. Spis brød til.