Broccolisalat med granatæble og feta
4
Ingredienser
- 60 g linser, f.eks. du puylinser (ukogt vægt)
- 1 broccoli
- 1/4 raddichiosalat, bladene herfra
- 1 pære
- 1 granatæble
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk hvidvinseddike
- lidt salt og peber evt. 5 dråber flydende stevia eller flydende sødemiddel
- 30 g pekannødder
- 150 g feta, akadia 16%
Sådan gør du
- 1/ Kog linserne efter anvisningen på pakken. Når linserne er kogt hældes vandet fra, og linserne stilles til side.
- 2/ Pluk broccolien i mindre buketter. Hæld kogende vand over buketterne, og lad dem trække i vandet i en skål ca. 5 min.
- 3/ Riv raddichiobladene i grove stykker. Skær pære i tynde både. Del granatæblet, og bank kernerne ud, ved at slå på bagsiden af æblet med en ske. Anret salaten på et fad.
- 4/ Lav en dressing af olie, hvidvinseddike, salt og peber, og evt. flydende stevia. Hæld dressingen over salaten.
- 5/ Vend linserne i salaten.
- 6/ Rist pekannødderne på en tør pande nogle minutter, og top salaten med pekannødder og grofthakket feta.
- [350 kcal pr. person]
PRØV OGSÅ: Fennikelsalat med appelsin og nigellafrø