Broccolisalat med granatæble og feta

Broccolisalat med granatæble og feta

4

Ingredienser

  • 60 g linser, f.eks. du puylinser (ukogt vægt)
  • 1 broccoli
  • 1/4 raddichiosalat, bladene herfra
  • 1 pære
  • 1 granatæble
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • lidt salt og peber evt. 5 dråber flydende stevia eller flydende sødemiddel
  • 30 g pekannødder
  • 150 g feta, akadia 16%

Sådan gør du

  1. 1/ Kog linserne efter anvisningen på pakken. Når linserne er kogt hældes vandet fra, og linserne stilles til side.
  2. 2/ Pluk broccolien i mindre buketter. Hæld kogende vand over buketterne, og lad dem trække i vandet i en skål ca. 5 min.
  3. 3/ Riv raddichiobladene i grove stykker. Skær pære i tynde både. Del granatæblet, og bank kernerne ud, ved at slå på bagsiden af æblet med en ske. Anret salaten på et fad.
  4. 4/ Lav en dressing af olie, hvidvinseddike, salt og peber, og evt. flydende stevia. Hæld dressingen over salaten.
  5. 5/ Vend linserne i salaten.
  6. 6/ Rist pekannødderne på en tør pande nogle minutter, og top salaten med pekannødder og grofthakket feta.
  7. [350 kcal pr. person]