Bulgursalat vendt i tomat med sprøde grøntsager og rejer

Bulgursalat vendt i tomat med sprøde grøntsager og rejer

2-3

Ingredienser

  • 3 dl bulgur
  • 2-3 spsk tomatpuré
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ agurk
  • 2-3 tomater
  • ½ dl sukkerærter
  • 1 rød peberfrugt
  • ½ dl god fetaost
  • Koriander og mynte
  • REJERNE
  • Tigerrejer efter behov
  • ½ dl soja
  • Saften fra 1 lime
  • ½-1 rød chili
  • 3 fed hvidløg

Sådan gør du:

  1. Start med at ordne tigerejerne og hak chili og hvidløg fint. Lad rejerne marinere i soya, limesaft, hvidløg og chili i mindst 1 time.
  2. Kog bulguren som anvist på pakken.
  3. Snit alle grønsagerne samt feta i passende størrelse og hæld dem i et fad.
  4. Når bulguren er kogt færdigt og der ikke længere er vand i gryden vendes den i en blanding af tomatpuré, olivenolie og citronsaft til bulguren er farvet orange. Steg rejerne på en varm pande i lidt olie samt lidt af marinaden.
  5. Hæld bulgur og rejer i samme fad som grøntsagerne og pynt med mynte og koriander.
  6. Se opskriften på pigernes hjemmeside her: joseetchris.blogspot.dk/2012/06/boulgour-avec-les-crevettes-et-les.html

Om forfatterne

Christine Søndergaard og Josephine Glad er begge 16 år og går i 9. klasse i Lyngby. De driver deres madblog "Plat du jour" og har netop udgivet bogen "Kom med i vores køkken", som er udkommet på Gyldendal.