Cappuccino fudge chokolade cheesecake
Vær opmærksom på, at denne kage tager lidt længere tid at lave end en klassisk cheesecake. Men bare se at komme i gang!
Cappuccino fudge chokolade cheesecake til 8-10 personer
Ingredienser
- BUND:
- 10-20 Digestive kiks
- 100 g smeltet smør
- FYLD:
- 3 pakker Philadelphia light cream cheese à 200 g. Man kan også benytte den almindelige (originale) Philadelphia cream cheese
- 1,5 spsk. hvedemel
- 2,5 spsk. rom
- 2 spsk. pulverkaffe (Nescafé)
- 1,5 tsk. vaniljepulver eller ½ stang frisk vanilje
- 1,5 tsk. mørk sirup
- 3 æg
- 50 g sukker
- FUDGE:
- 2 dl piskefløde
- 200 g mørk finthakket chokoloade
- 5 spsk. likør med kaffesmag (f.eks. Tia Maria, Kahlua)
- TOPPING:
- 3,5 dl creme fraiche 18%
- 40 g sukker
- 2 tsk vaniljepulver
Sådan laver du vappuccino fudge chokolade cheesecake
- BUND: Knus kiksene fint og kom dem i en skål. Smørret smeltes og blandes med de knuste kiks.
- Springformen smøres med smør. Kiksemassen fordeles jævnt i den smurte springform og presses til sidst hårdt ned i bunden.
- Hvis du vil have en høj kant på din cheesecake, fordeles en del af kiksemassen op ad kanten på springformen og presses på plads. Til dette formål benyttes bagsiden af en ske.
- Formen sættes i en forvarmet ovn ved 160 grader (IKKE varmluft) og bages i 5 minutter.
- Mens bunden bages, laver du fyldet:
- FUDGE: Hæld piskefløden op i en gryde, som bringes i kog. Hak chokoladen i mindre stykker og læg den i en skål. Når piskefløden begynder at koge, hældes den over chokoladen.
- Lad den varme piskefløde opløse chokoladen. Efter et par minutter kommer du likøren i og rører langsomt rundt i massen, indtil den bliver ensartet og jævn.
- Når bunden er kølet af, lægges der lag fudge (ca. 1 cm) over kiksebunden, og kagen stilles i fryseren i ca. 30 minutter, indtil fudge-laget er stivnet.
- Fudgemassen kan godt være lidt tyndtflydende, men det skal du ikke være bekymret over. Bare sæt den i fryseren og lad den køle godt af, så skal den nok stivne.
- FYLD: Kom cream cheese i en skål. Tilsæt æg, sukker og vanilje. Det hele piskes til massen er jævn og cremet. Det er vigtigt ikke at piske for meget, da det gør massen luftig.
- I en seperat skål blandes pulverkaffe, mel, sirup og rom. Det hele røres sammen, indtil massen er jævn, og kaffen er opløst. Herefter blandes det ned i ostemassen.
- Når bunden med fudge har været i fryseren i 30 minutter, tages den ud og cremede ostefyld hældes nu forsigtigt over den afkølede bund og fudgen.
- Kagen sættes tilbage i ovnen og bages i 40 minutter. Den må gerne blive lidt lysebrun i kanterne.
- Hvis den bliver brun på midten, skal du skrue ned for varmen. Når kagen er færdig, lader du den stå i ovnen i yderligere 40 minutter ved eftervarme. Lad være med at åbne lågen.
- TOPPING: Bland creme fraiche, sukker og vanilje i en lille skål. Læg toppingen over den varme kage og sæt kagen tilbage i ovnen og bag den endnu 10-15 minutter ved 170 grader (IKKE varmluft)
- Tag herefter kagen ud og lad den afkøle ved stuetemperatur. Derpå sættes den på køl i minimum 6 timer, men bliver bedst hvis den står i køleskabet natten over, så alle ingredienserne har mulighed for at blande sig med hinanden.
Andre lækre opskrifter på cheesecakes
-
Vaniljecheesecake med passionsfrugt
-
Vanilje-citroncheesecake med sommerbær
-
Cheesecake med hvid chokolade og lime
-
Hvid chokolade-cheesecake
-
Lav en lækker choko-cheesecake med solbær
-
Cappuccino fudge chokolade cheesecake
-
Chokolade-lime cheesecake
-
Smuk cheesecake med hvid chokolade, lime og rabarbergele
12 opskrifter på banankage
-
Marmoreret banankage med KitKat og Maltesers
-
Banankage med nødder og chokolade
-
Banankage med marcipan
-
Banankage med rugbrødschoko-crunch
-
Skøn banankage med chokolade
-
Kokos-banankage
-
Cofoco-kokkens opskrift på svampet banankage
-
Banankage med chokolade og appelsin
-
Banankage med kaffe
-
Banankage med kokos
-
Banankage med saltet karamel
-
Choko-banan-kage med passionsfrugt