Kageblogger Sarah Bregendahl gæster ALT for damerne i Samtalekøkkenet denne uge (nr. 24/2012). Herdeler hun opskriften på sine populære cheesecake brownies med ALT for damernes læsere. Det er lige så tænderne løber i vand!
Af: Tilde Mariann Andersen Foto: Line Thit Klein, Privat
− Jamie Oliver kan noget, han har virkelig forstået at lave den rette mad på det rigtige tidspunkt og er en mester til at kombinere forskellige smage og krydderier. Derudover gør han meget for at ændre folks madvaner til det bedre. Jeg har aldrig særlig lang tid til at lave aftensmaden, så derfor finder jeg inspiration i hans ”Mad på 30 minutter”.
Hvilken kogebog bruger du oftest?
− Jeg har en hel reol med kogebøger, og jeg bruger mange af dem ofte, men jeg tror, det må være Nigella Lawsons ”Forever Summer”.
Hvem ville du invitere til dit drømme-middagsselskab?
− Jeg synes selv, at jeg mangler noget råstyrke i pressede situationer, derfor ville jeg gerne snakke med de kvindelige piloter under 2. verdenskrig, som kunstneren Simone Aaberg Kærn har portrætteret i sit værk ”Sisters in the Sky”. De kvinder er i min optik noget af det mest modige, og jeg ville gerne vide, hvorfra de fik deres styrke.
Hvis du kun måtte spise én råvare resten af dit liv, hvad ville du
så vælge?
− Svært spørgsmål, men det kunne måske være vandmelon. Jeg kan spise absurd meget vandmelon.
Hvad er det mærkeligste, du har spist?
− Jeg ville gerne kunne skrive, at jeg havde spist noget meget eksotisk og spændende, men det har jeg desværre ikke. Faktisk tror jeg, at det mest eksotiske jeg har spist, var den mad, jeg fik på en gourmetrestaurant i Nashville i USA. Restauranten lavede fusionssydstatsmad, og der var mange ingredienser, som jeg aldrig havde hørt om. Det smagte sindssygt lækkert.