Opskrift på cherry pie

Cherry pie

På en ægte diner kan du altid få den klassiske kirsebærtærte, cherry pie, som ikke mindst agent Cooper i Twin Peaks har udødeliggjort.

Cherry pie til 7 personer

Total:1 time 30 minutter

Ingredienser

  • Dej
  • 175 g koldt smør
  • 350 g hvedemel
  • 2 spsk sukker
  • ca. 1 dl koldt vand.
  • Fyld
  • 1 kg kirsebær
  • 4 spsk Maizena
  • 175-200 g sukker, afhængig af bærrenes sødme
  • fintrevet skal af ½ citron
  • 1 vaniljestang
  • ½ pisket æg blandet med 2 spsk vand til pensling.

Sådan laver du cherry pie:

  1. 1. Skær smørret i tern. Bland mel med sukker og brug fingrene eller en foodprocessor til at smuldre melet ud i. Saml dejen med vandet – lidt ad gangen. Ælt dejen hurtigt sammen og del den i to. Form hvert stykke dej til en flad kugle, pak dem ind i plasticfolie og stil på køl i 30 min.
  2. 2. Udsten kirsebærene – husk forklæde, det sprøjter! Du kan købe en kirsebærudstener billigt eller bruge en lille urtekniv til at få stenene ud. Kom dem i en skål og bland med maizena, sukker, citronskal og kornene fra vaniljestangen.
  3. 3. Tænd ovnen på 200 grader. Tag dejen ud og rul den ene halvdel ud til en cirkel der passer til din tærteform. Dejen skal være ca. ½ cm tyk. Læg dejen i formen og klem kanterne til, så de ikke stikker for langt ud over kanten.
  4. 4. Rul resten af dejen ud til samme tykkelse og brug en udstikker til at stikke hjerter, cirkler eller feks stjerner ud. Kom fyldet i tærten og brug dejstykkerne til at lægge låg over. Sørg for at stykkerne overlapper en smule. Pensl overfladen og kanten med æggeblandingen og kom tærten i ovnen. Bages ved 200 grader i 10 min. Sænk derefter varmen til 170 grader og bag 30 min mere.
  5. Prøv også jordbær-honning milkshake (endnu en amerikansk klassiker)

Tip:

Spis tærten "a la mode", dvs. med en kugle vaniljeis, eller med flødeskum eller creme fraiche.