Opskrift på chili og ingefær-gravad laks

Chili og ingefær-gravad laks

Laks er en perfekt proteinkilde og indeholder dejligt mange omega 3-fedtsyrer, som går lige i hjernen. Chili og ingefær går godt til den fede smag. Kom den på frokostbordet med avocado, tomat og masser af basilikum. Her får du opskriften på gravad laks med chili og ingefær:

Gravad laks til 4 personer

Total:1 time

Ingredienser

  • 1 side frisk laks
  • 1 dl rørsukker
  • 1 dl havsalt
  • 5 spsk groftrevet ingefær
  • skal af 1 økologisk citron revet
  • 1 lille chili finthakket

Sådan laver du gravad laks med chili og ingefær

  1. 1. Læg laksen på skindsiden og fordel sukker, havsalt, ingefær, citronskal og chili på laksen. Gnid den godt ind i alle de gode sager, så det trænger godt ind.
  2. 2. Vend den om, så den ligger med skindsiden opad i et fad med kanter, som kan være i køleskabet. Dæk med film, og lad laksen marinere i mindst 12 timer.
  3. Skær laksen i tynde skiver.
  4. 3. Server evt. med kommenkiks, som du finder her på siden eller/og en god blandet salat med spinat, avocado og masser af krydderurter.