Chipotlekødboller i chilisauce
Næringsindhold
- Energi pr. person:659 Kcal
- Fedt:29 %
- Protein:24 %
- Kulhydrat:47 %
4
Ingredienser
- 400 g hakket oksekød ca. 10%
- 2 tsk chipotle paste (pasta af tørrede, røgede jalapeno chili, købes f.eks. i glas fra Santa Maria)
- 2 knuste fed hvidløg
- 2 spsk majsmel
- salt, peber
- 1 spsk olie til bruning
- 3 peberfrugter, gul og rød
- 2 dåser hakkede tomater med chili
- 2 dåser sorte eller kidneybønner
- frisk koriander
- 8 fuldkornstortillas.
Sådan gør du
- Bland kødet med chipotle, hvidløg, majsmel, salt og peber. Form det til små kødboller og brun dem i olie ved god varme.
- Skær peberfrugterne i tern, kom dem ved kødbollerne og svits endnu et par minutter. Tilsæt hakkede tomater og lad det simre 5 minutter.
- Hæld de afdryppede bønner ved, varm det godt igennem og smag saucen til med salt og peber.
- Drys med koriander og servér med lune tortillas.