Opskrift på chipotlekødboller

Chipotlekødboller i chilisauce

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    659 Kcal
  • Fedt:
    29 %
  • Protein:
    24 %
  • Kulhydrat:
    47 %

4

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød ca. 10%
  • 2 tsk chipotle paste (pasta af tørrede, røgede jalapeno chili, købes f.eks. i glas fra Santa Maria)
  • 2 knuste fed hvidløg
  • 2 spsk majsmel
  • salt, peber
  • 1 spsk olie til bruning
  • 3 peberfrugter, gul og rød
  • 2 dåser hakkede tomater med chili
  • 2 dåser sorte eller kidneybønner
  • frisk koriander
  • 8 fuldkornstortillas.

Sådan gør du

  1. Bland kødet med chipotle, hvidløg, majsmel, salt og peber. Form det til små kødboller og brun dem i olie ved god varme.
  2. Skær peberfrugterne i tern, kom dem ved kødbollerne og svits endnu et par minutter. Tilsæt hakkede tomater og lad det simre 5 minutter.
  3. Hæld de afdryppede bønner ved, varm det godt igennem og smag saucen til med salt og peber.
  4. Drys med koriander og servér med lune tortillas.