Chokoladeis med tofu og romsyltede rosiner

Chokoladeis med tofu og romsyltede rosiner

Den lækreste cremede chokoladeis, som nemt kan gøre det ud for et alternativ til en flødeis.

Ingredienser

  • 1 dl rosiner, både mørke og lyse fungerer fint
  • 1 dl rom
  • 2 spsk ahornsirup eller honning
  • 200 g mørk chokolade af god kvalitet
  • 300 g silketofu, f.eks. Clearspring
  • 1 vaniljestang, kornene herfra
  • evt. 1-2 spsk ahornsirup
  • 100 g hasselnødder, grofthakkede

Sådan laver du chokoladeis med tofu og romsyltede rosiner

  1. Kom rosiner sammen med rom og honning i en kasserolle, og kog ind, indtil der ikke er mere end ca. 3 spsk tilbage af rommen. Lad romrosinerne køle helt ned.
  2. Smelt chokoladen over vandbad, til der er lidt fast chokolade tilbage, tag den af varmen, og lad resten smelte under let omrøring, så undgår man, at chokoladen bliver for varm. Blend tofuen i en blender eller en foodprocessor sammen med vaniljekorn, indtil den er cremet. Tilsæt chokoladen, og blend igen, til massen er ensartet. Smag evt. til med lidt ahornsirup eller honning, hvis du ønsker isen lidt sødere. Rist hasselnødderne på en varm, tør pande, og hak dem groft.
  3. Vend rosiner og hasselnødder i tofublandingen, og hæld massen i en beholder. Frys i mindst 6 timer, før den serveres.
PRØV OGSÅ: Ananas-mango-granite