Opskrift på citrongræsspyd med stegt rispilaf

Citrongræsspyd med stegt rispilaf

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    489 Kcal
  • Fedt:
    29 %
  • Protein:
    21 %
  • Kulhydrat:
    50 %

4

Ingredienser

  • Spyd:
  • 400 g hakket kylling
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1 tsk knust ingefær
  • 1 tsk sød chilisauce
  • 2 tsk fiskesauce
  • 8 tynde stilke citrongræs (bruges som spyd)
  • 1/4 dl olie til stegning
  • Rispilaf:
  • 300 g vildris-mix
  • 150 g sugar snap peas
  • 150 g sukkerærter
  • Salt, peber
  • 1 stor håndfuld ærteskud eller spirer.

Sådan gør du

  1. Kog risene som anvist.
  2. Bland kyllingekødet med knust hvidløg, ingefær, chilisauce og fiskesauce og fordel det i 8 lige store portioner. Form farsen til små aflange pølser og sæt dem på citrongræsstilkene. Steg spyddene i halvdelen af olien ved jævn varme i 10 min. vend dem jævnligt.
  3. Steg risene et kort øjeblik i resten af olien, sammen med snittede sugar snap peas og sukkerærter. Smag til med salt og peber, drys med ærteskud og servér rispilaffen sammen med kyllingespyddene.

Tip

Hvis du ikke lige kan få citrongræs så kom lidt revet citronskal i farsen og steg dem som små, aflange frikadeller.