Citronstegt kylling med coleslaw og kartofler i ovnen

Hel citronstegt kylling med coleslaw og kartofler i ovnen

Her er mad til flere dage, for bruger du en hel god kylling, har du til en gang kylling i karry i morgen – se opskriften her på siden.

Total:1 time

Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • 1 citron
  • 1 lille bundt bredbladet persille
  • salt og peber
  • 800 g små kartofler
  • 200 g brød, helst fra i går
  • Coleslaw:
  • 300 g gulerødder
  • 500 g hvidkål
  • 2 dl creme fraiche 18%
  • skal og saft af 1 lime
  • 1/4 løg, revet
  • salt og peber

Sådan laver du citronsteg kylling:

  1. Varm ovnen op til 200 grader. Tør kyllingen af indvendig og udvendig med lidt køkkenrulle. Skær citronen i skiver, kom citron og persille ind i kyllingen og krydr skindet godt med salt og peber. Skrub eller vask kartoflerne, og læg dem i en bradepande. Smuldr brødet hen over kartoflerne. Sæt kartoflerne i ovnen, og placer kyllingen på en bagerist oven over kartoflerne. Steg kylling og kartofler i 50 minutter i den varme ovn. Tag kyllingen ud, og tag persillefyldet ud. Hak det groft, og vend med kartoflerne.
  2. Riv gulerødderne, og snit kålen fint. Rør creme fraiche, limeskal og -saft sammen. Smag til med løg, salt og peber, og vend dressingen sammen med kål og gulerødder.
  3. Servér den stegte kylling sammen med kartofler og coleslaw.
  4. FÅ MERE inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/