Hel citronstegt kylling med coleslaw og kartofler i ovnen
Her er mad til flere dage, for bruger du en hel god kylling, har du til en gang kylling i karry i morgen – se opskriften her på siden.
Total:1 time
Ingredienser
- 1 hel kylling
- 1 citron
- 1 lille bundt bredbladet persille
- salt og peber
- 800 g små kartofler
- 200 g brød, helst fra i går
- Coleslaw:
- 300 g gulerødder
- 500 g hvidkål
- 2 dl creme fraiche 18%
- skal og saft af 1 lime
- 1/4 løg, revet
- salt og peber
Sådan laver du citronsteg kylling:
- Varm ovnen op til 200 grader. Tør kyllingen af indvendig og udvendig med lidt køkkenrulle. Skær citronen i skiver, kom citron og persille ind i kyllingen og krydr skindet godt med salt og peber. Skrub eller vask kartoflerne, og læg dem i en bradepande. Smuldr brødet hen over kartoflerne. Sæt kartoflerne i ovnen, og placer kyllingen på en bagerist oven over kartoflerne. Steg kylling og kartofler i 50 minutter i den varme ovn. Tag kyllingen ud, og tag persillefyldet ud. Hak det groft, og vend med kartoflerne.
- Riv gulerødderne, og snit kålen fint. Rør creme fraiche, limeskal og -saft sammen. Smag til med løg, salt og peber, og vend dressingen sammen med kål og gulerødder.
- Servér den stegte kylling sammen med kartofler og coleslaw.
- FÅ MERE inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/