Citrontærte med kokoscreme

Citrontærte med kokoscreme

Prøv denne lækre, syrlige kombination af citron og kokos.

Glutenfri citrontærte til 6 personer

Total:1 time

Ingredienser

  • Bund:
  • 200 g mandelmel
  • 2 spsk kokosmel
  • 1 æg
  • 40 g kokosolie
  • 1 spsk birkesød
  • Topping:
  • 1 ds kokosmælk, lægges på køl et døgn i forvejen
  • 1 spsk birkesød
  • citronskal
  • pistacienødder
  • Fyld:
  • 2 æg
  • saft fra 1 citron
  • skal fra 2 øko citroner
  • 1 tsk maizena
  • ½ tsk ren vaniljepulver
  • 1 dl mælk
  • 5 spsk yaconsirup

Sådan laver du citrontærte med kokoscreme

  1. 1. Bland ingredienserne til tærtebunden sammen, og ælt dejen godt sammen. Det kan være svært at rulle tærtedejen ud, så brug hænderne til at presse dejen forsigtigt ned i en aflang, smurt tærteform med løs bund. Hvis du ikke har en aflang tærteform, så brug en almindelig rund form, Ø 20-22 cm, gerne med løs bund.
  2. 2. Bag bunden i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, eller indtil bunden er sprød og gylden.
  3. 3. Pisk alle ingredienserne til fyldet sammen med en håndmikser, og hæld det over den bagte tærtebund. Bag igen ved 110 grader i ca. 35 minutter. Lad tærten køle helt af.
  4. 4. Inden servering tages kokosmælk ud fra køl. Kom den øverste hårde del af kokosmælken over i en skål, mens den resterende kokosmælk kan gemmes til fx smoothie eller grød. Pisk den hårde kokosmælk med en håndmikser, og tilsæt birkesød, til konsistensen er blød og cremet som flødeskum. Smag cremen til, og fordel den over tærten.
  5. 5. Pynt med reven citronskal og finthakkede pistacienødder, og servér tærten med det samme.

PRØV OGSÅ: Citronfromage