Claus Meyers pizzaboller
Vi er gået i køkkenet med Claus Meyer. Her kan du få opskriften på hans lækre pizzaboller.
Ingredienser
- Dej:
- 400 g hvedemel
- 200 g ølandshvedemel, fuldkorn
- 5-6 dl vand
- 5 g gær
- 15 g salt
- Fyld:
- 2 æbler
- 100 g tørret skinke, grisenakke eller lign i tynde skiver
- 100 g fast gul ost
- 2 mozzarella ost
- Timian
- Rapsolie
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet. Tilsæt alt melet og saltet. Ælten dejen grundigt i hånden, med røreske i en skål, eller på en maskine. Dejen skal blive glat og blank og slippe skålens kanter. Dæk skålen til.
- Stil dejen køligt (5-8 grader) i ca. 24 timer til dejen har hævet til næsten dobbelt størrelse.
- Hæld dejen ud på et melet bord, drys groft mel over og hak så dejen ud i boller. Flyt bollerne over på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Skær æblerne i tern, skær osten i tern, tryk begge dele ned i bollerne. Fordel skinken øverst, drys timian over, stænk med rapsolie og slut med mozzarella.
- Bag bollerne gyldne, 15-20 minutter, ved 225 grader.