Claus Meyers pizzaboller

Claus Meyers pizzaboller

Vi er gået i køkkenet med Claus Meyer. Her kan du få opskriften på hans lækre pizzaboller.

Ingredienser

  • Dej:
  • 400 g hvedemel
  • 200 g ølandshvedemel, fuldkorn
  • 5-6 dl vand
  • 5 g gær
  • 15 g salt
  • Fyld:
  • 2 æbler
  • 100 g tørret skinke, grisenakke eller lign i tynde skiver
  • 100 g fast gul ost
  • 2 mozzarella ost
  • Timian
  • Rapsolie

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet. Tilsæt alt melet og saltet. Ælten dejen grundigt i hånden, med røreske i en skål, eller på en maskine. Dejen skal blive glat og blank og slippe skålens kanter. Dæk skålen til.
  2. Stil dejen køligt (5-8 grader) i ca. 24 timer til dejen har hævet til næsten dobbelt størrelse.
  3. Hæld dejen ud på et melet bord, drys groft mel over og hak så dejen ud i boller. Flyt bollerne over på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Skær æblerne i tern, skær osten i tern, tryk begge dele ned i bollerne. Fordel skinken øverst, drys timian over, stænk med rapsolie og slut med mozzarella.
  5. Bag bollerne gyldne, 15-20 minutter, ved 225 grader.