Opskrift på grillet brød med ovnbagt torsk

Crostino con Insalata di Merluzzo

4

Ingredienser

  • 500 gr torskefilet
  • 50 gr soltørrede tomater fra Burgio
  • 50 gr sorte Taggiasca-oliven (eller andre små, sorte oliven fra Italien)
  • Ekstra jomfru olivenolie fra Marco Viola
  • Kryddersalt fra Sosalt (Ren havsalt, ’Limone’ eller ’4 pepi’ er gode til denne ret)
  • 100 gr cherry tomater
  • Hakket persille
  • Hakket hvidløg
  • Timian
  • 1 Filonebrød fra Il Fornaio

Sådan gør du

  1. Læg torsken på en ovnfast fad og drys den med salt, peber, olie og timian. Fisken bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 15-20 minutter, til kødet ’flager’. Fisken tages ud af oven og køles ned, og kødstykkerne blandes herefter med de hakkede soltørrede tomater, cherrytomater i halve, dem hakkede persille, oliven og olie. smag til med salt og peber. Brødet skæres i skiver og ristes på grillen eller i ovnen, hvorefter det smøres med torskeblandingen. Slut af med lidt salt og en god stråle olivenolie på toppen.