Crostino con Insalata di Merluzzo
4
Ingredienser
- 500 gr torskefilet
- 50 gr soltørrede tomater fra Burgio
- 50 gr sorte Taggiasca-oliven (eller andre små, sorte oliven fra Italien)
- Ekstra jomfru olivenolie fra Marco Viola
- Kryddersalt fra Sosalt (Ren havsalt, ’Limone’ eller ’4 pepi’ er gode til denne ret)
- 100 gr cherry tomater
- Hakket persille
- Hakket hvidløg
- Timian
- 1 Filonebrød fra Il Fornaio
Sådan gør du
- Læg torsken på en ovnfast fad og drys den med salt, peber, olie og timian. Fisken bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 15-20 minutter, til kødet ’flager’. Fisken tages ud af oven og køles ned, og kødstykkerne blandes herefter med de hakkede soltørrede tomater, cherrytomater i halve, dem hakkede persille, oliven og olie. smag til med salt og peber. Brødet skæres i skiver og ristes på grillen eller i ovnen, hvorefter det smøres med torskeblandingen. Slut af med lidt salt og en god stråle olivenolie på toppen.