Dessert: jordbær-tiramisu
4
Ingredienser
- 250 g mascarpone
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 1 spsk sukker
- ½ vaniljestang
- 500 g jordbær
- 8 ladyfingers
- 1 dl hyldeblomstsaft
- 4 syltetøjsglas eller andre små beholdere med låg
Sådan laver du desserten
- 1. Kom mascarponen i en skål sammen med æggeblommer og sukker. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom dem i mascarpone-massen. Brug en elpisker til at piske mascarponen helt glat og cremet.
- 2. Vask og rens jordbærrene, og skær dem i skiver. Bræk ladyfinger-kagerne i halve, og kom dem i bunden af glassene. Dryp med hyldeblomstsaften. Fordel jordbærrene over, og kom et par skefulde mascarponecreme over til sidst. Kom derefter låg eller plastfolie over. Lad tiramisuen trække mindst 1 time på køl, indtil den skal spises, så ladyfinger-kagerne kan blive blødgjort af hyldeblomstsaften og jordbærrene.