Tiramisu opskrift med jordbær

Dessert: jordbær-tiramisu

4

Ingredienser

  • 250 g mascarpone
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 spsk sukker
  • ½ vaniljestang
  • 500 g jordbær
  • 8 ladyfingers
  • 1 dl hyldeblomstsaft
  • 4 syltetøjsglas eller andre små beholdere med låg

Sådan laver du desserten

  1. 1. Kom mascarponen i en skål sammen med æggeblommer og sukker. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom dem i mascarpone-massen. Brug en elpisker til at piske mascarponen helt glat og cremet.
  2. 2. Vask og rens jordbærrene, og skær dem i skiver. Bræk ladyfinger-kagerne i halve, og kom dem i bunden af glassene. Dryp med hyldeblomstsaften. Fordel jordbærrene over, og kom et par skefulde mascarponecreme over til sidst. Kom derefter låg eller plastfolie over. Lad tiramisuen trække mindst 1 time på køl, indtil den skal spises, så ladyfinger-kagerne kan blive blødgjort af hyldeblomstsaften og jordbærrene.

Tip

Syltetøjsglassene er en smart måde at opbevare og servere desserten på. På den måde er de nemme at have med at gøre, hvis du tager dem med ud. Du kan også lave desserten i én større skål.