Opskrift på rabarber-jordbærtrifli

Dessert: Rabarber-jordbærtrifli

4

Ingredienser

  • Kompot (kan laves dagen før)
  • 600 g rabarber
  • 400 g sukker
  • 1 stang vanilje af god kvalitet
  • 1-1,5 dl grenadine
  • 0,5 dl calvados (æblebrændevin)
  • 200 g jordbær
  • Vaniljecreme
  • 4 æggeblommer
  • 1 spsk maizena
  • 2.5 dl mælk
  • 40 g sukker
  • 1 stang vanille
  • 2 dl piskefløde
  • ca 300 g makroner

Sådan laver du desserten

  1. Kompot
  2. 1. Skræl rabarberne og skår dem i 1 cm tykke skiver.
  3. 2. Tilsæt alle ingredienserne i en gryde – undtaget jordbær – kog let i ca 10 min, til rabarberne er helt møre uden at falde fra hinanden.
  4. 3. Køl kompotten ned, og tilsæt 200 g friske, hakkede jordbær.
  5. Vaniljecreme
  6. 1. Pisk æggeblommerne godt sammen med maizenaen.
  7. 2. Hæld mælk, sukker og vanilje i en gryde og bring det til kogepunktet.
  8. 3. Hæld ca. halvdelen af den varme mælk over æggeblommerne under omrøring.
  9. 4. Tag den nye æggemasse og hæld den hele tilbage i gryden med mælken, og kog op under kraftig omrøring. Stop, når cremen koger.
  10. 5. Sigt massen, og lad den kæle helt med i en beholder dækket med husholdningsfilm.
  11. 6. Når cremen er helt kold, piskes fløden og vendes forsigtig i.
  12. 7. Anret triflien i portionsglas: Først knuste makroner i bunden, så rabarberjordbærkompot og til sidst vaniljecremen. Gentag, hvis du serverer desserten i et højt glas.
  13. TIP:
  14. Rabarber-sæsonen er fra april til oktober. Rabarber indeholder oxalsyre, der giver den ru fornemmelse på tænderne. Men det er ikke skadeligt, når blot du ikke spiser rabarber for ofte.