Dessert: Rabarber-jordbærtrifli
4
Ingredienser
- Kompot (kan laves dagen før)
- 600 g rabarber
- 400 g sukker
- 1 stang vanilje af god kvalitet
- 1-1,5 dl grenadine
- 0,5 dl calvados (æblebrændevin)
- 200 g jordbær
- Vaniljecreme
- 4 æggeblommer
- 1 spsk maizena
- 2.5 dl mælk
- 40 g sukker
- 1 stang vanille
- 2 dl piskefløde
- ca 300 g makroner
Sådan laver du desserten
- Kompot
- 1. Skræl rabarberne og skår dem i 1 cm tykke skiver.
- 2. Tilsæt alle ingredienserne i en gryde – undtaget jordbær – kog let i ca 10 min, til rabarberne er helt møre uden at falde fra hinanden.
- 3. Køl kompotten ned, og tilsæt 200 g friske, hakkede jordbær.
- Vaniljecreme
- 1. Pisk æggeblommerne godt sammen med maizenaen.
- 2. Hæld mælk, sukker og vanilje i en gryde og bring det til kogepunktet.
- 3. Hæld ca. halvdelen af den varme mælk over æggeblommerne under omrøring.
- 4. Tag den nye æggemasse og hæld den hele tilbage i gryden med mælken, og kog op under kraftig omrøring. Stop, når cremen koger.
- 5. Sigt massen, og lad den kæle helt med i en beholder dækket med husholdningsfilm.
- 6. Når cremen er helt kold, piskes fløden og vendes forsigtig i.
- 7. Anret triflien i portionsglas: Først knuste makroner i bunden, så rabarberjordbærkompot og til sidst vaniljecremen. Gentag, hvis du serverer desserten i et højt glas.
- TIP:
- Rabarber-sæsonen er fra april til oktober. Rabarber indeholder oxalsyre, der giver den ru fornemmelse på tænderne. Men det er ikke skadeligt, når blot du ikke spiser rabarber for ofte.