Det grove brød
4
Ingredienser
- 25 g gær
- ½ l vand,
- 1½ spsk salt,
- 1½ tsk honning,
- 200 g rugmel
- 525 g sigtet speltmel eller hvedemel.
Sådan gør du
- Smuldr gæren, og rør den sammen med vand i en skål. Tilsæt salt, honning og rugmel, og rør det godt sammen. Kom det sigtede speltmel i skålen, og rør til dejen er jævn og glat i konsistensen. Drys lidt mel på bordet, og ælt dejen sammen – husk den må godt være lidt blød.
- Dæk dejen med et klæde, og stil den til hævning i 35-40 min. på et lunt sted.
- Form herefter dejen til tre lange flute, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dæk dem til og lad dem hæve et lunt sted i ca. 40 min.
- Snit flutene på skrå med en skarp kniv og bag dem ved 225 grader i 20-25 min., til de er gyldne og sprøde.