Opskrift på groft brød

Det grove brød

4

Ingredienser

  • 25 g gær
  • ½ l vand,
  • 1½ spsk salt,
  • 1½ tsk honning,
  • 200 g rugmel
  • 525 g sigtet speltmel eller hvedemel.

Sådan gør du

  1. Smuldr gæren, og rør den sammen med vand i en skål. Tilsæt salt, honning og rugmel, og rør det godt sammen. Kom det sigtede speltmel i skålen, og rør til dejen er jævn og glat i konsistensen. Drys lidt mel på bordet, og ælt dejen sammen – husk den må godt være lidt blød.
  2. Dæk dejen med et klæde, og stil den til hævning i 35-40 min. på et lunt sted.
  3. Form herefter dejen til tre lange flute, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dæk dem til og lad dem hæve et lunt sted i ca. 40 min.
  4. Snit flutene på skrå med en skarp kniv og bag dem ved 225 grader i 20-25 min., til de er gyldne og sprøde.