Opskrift på double cheddar cheeseburger med karamelliserede rødløg

Double cheddar cheeseburger med karamelliserede rødløg

Der findes burgere... Og så findes der helt overdådige og over-the-top burgere. Denne double cheddar cheeseburger med karamelliserede rødløg hører klart til den sidste kategori. Få opskriften her:

Double cheddar cheeseburger med karamelliserede rødløg til 4 personer

Total:40 minutter

Ingredienser

  • 4 rødløg
  • 1 spsk smør
  • ½ dl balsamicoeddike
  • 2 spsk rørsukker
  • groft salt
  • sort peber
  • 800 g hakket oksekød
  • 1 spsk olie
  • 8 skiver cheddar
  • 4 burgerboller
  • salatblade
  • ketchup – brug den hjemmelavede. Få opskriften her: 
  • Fritter med hjemmelavet ketchup på bagte tomater

Sådan laver du cheeseburger:

  1. 1. Skær løgene i både og smelt smørret i en pande. Steg løgene ved svag varme et par min, og tilsæt så balsamico, rørsukker, ½ tsk groft salt og lidt sort peber. Lad løgene stå og simre, mens balsamicoen koger ind og bliver til en tyk sirup sammen med sukkeret. Når siruppen er godt tyktflydende efter ca. 5-8 min slukkes for varmen. 2. Form kødet til 8 hakkebøffer (eller fire store alt efter om du vil have en eller to bøffer i din burger), og krydr dem på hver side med salt og peber. Varm olien i en pande og steg bøfferne 5 min på den ene side. Vend dem, kom en skive ost på hver bøf og steg videre i 5 min mens osten smelter.3. Varm bollerne i ovnen eller på en brødrister og læg dem sammen med salatblade, bøffer, karamelliserede løg og ketchup.

Tip:

Du kan også lave kyllingeburgere med et halveret kyllingebryst i hver burger og evt. lidt guacamole. Smager også godt sammen med de karamelliserede løg.