Eton mess med råsyltede jordbær

Sommerens nemmeste dessert: Eton mess med råsyltede jordbær

En vidunderlig sommerklassiker! Brug jordbærrene, når de er sødest og rødest.

Eton mess til 4 personer

Total:35 minutter

Ingredienser

  • 500 g jordbær
  • 2 spsk fint rørsukker
  • 1-2 spsk citronsaft
  • ca. 20 små købemarengs, alternativt 3 store
  • 4 dl piskefløde
  • 1 dl cremefraiche 38 %

Sådan laver du Eton Mess

  1. 1. Skyl og nip det grønne af jordbærrene, og del de større i to. Drys med sukker og citronsaft, og lad jordbærrene stå og trække en halv times tid. Mos herefter halvdelen let sammen med en gaffel.
  2. 2. Pisk fløden med cremefraichen til blødt skum. Knus marengsen let til store stykker.
  3. 3. Vend ca. 1 fjerdedel af flødeskum, hele jordbær, moste jordbær og marengs ganske let sammen. Gør det samme med de tre resterende portioner. Servér med det samme.