Nem fisk i fad
Fisk i fad på sommermanér med frisk dild og godt med citron som modspil til den cremede flødesauce.
4 personer
Ingredienser
- 1 kg nye små kartofler, skyllede
- 200 g fersk laks uden skind
- 8 skærisingfileter
- salt og peber
- 2 usprøjtede citroner
- 2 ½ dl hvidvin
- 2 ½ dl fløde
- 1 bundt dild
Sådan gør du
- Kog kartoflerne i saltet vand, til de er møre. Hæld vandet fra, og gem dem til senere. Tænd ovnen på 200 grader.
- Skær laksen i otte små stykker.
- Rul hvert stykke laks ind i en skærising filet, og læg rullerne i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber, og pres citronsaft udover.
- Læg de kogte kartofler mellem fiskerullerne.
- Hæld hvidvin og fløde over. Hak halvdelen af dilden, og drys over. Sæt fadet i ovnen på midterste ovnribbe i 15 minutter.
- Hak resten af dilden, og drys over lige inden servering.