Fladbrød med valnød og syrlig tranebær
Servér de lækre fladbrød med valnødder og syrlige tranebær til osten på julefrokostbuffeten.
Næringsindhold
- Energi pr. person:100 Kcal
20
Ingredienser
- Fladbrød med valnød og syrlig tranebær
- 5 dl vand
- 10 g gær
- 10 g olivenolie
- 1 tsk salt
- 1 tsk flydende sødemiddel (kan undlades)
- 1 appelsin (økologisk)
- 100 g knækkede rugkerner
- 50 g fibersund (axa) eller fiberkost (crispy food)
- 1 tsk. kanel
- 50 g valnød
- 100 g frisk tranebær
- 350 g hvid hvede.
- Topping
- evt. kanel, stødt nellike, revet appelsinskal
Sådan laver du fladbrød
- Rør vand og gær sammen. Tilsæt olie, salt og evt. flydende sødemiddel. Riv skallen fra appelsinen og tilsæt den sammen med rugkerner, fiberkost og kanel. Rør godt i dejen.
- Knus valnødderne med hænderne eller hak dem groft og kom dem i dejen sammen med tranebær. Rør i dejen. Kom hvid hvede i dejen og rør nogle min. Stil det til hævning natten over på køkkenbordet.
- Hæld dejen ud på et stykke bagepapir. Fugt hænderne med vand og tryk dejen flad til en pandekage. Den skal dække det meste af bagepladen. Drys evt. med topping.
- Bages i ovnen ved 220 grader ca. 20-25 min.
- Bræk dem ud i 20 stykker.