Fladbrød opskrift

Fladbrød med valnød og syrlig tranebær

Servér de lækre fladbrød med valnødder og syrlige tranebær til osten på julefrokostbuffeten.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    100 Kcal

20

Ingredienser

  • Fladbrød med valnød og syrlig tranebær
  • 5 dl vand
  • 10 g gær
  • 10 g olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk flydende sødemiddel (kan undlades)
  • 1 appelsin (økologisk)
  • 100 g knækkede rugkerner
  • 50 g fibersund (axa) eller fiberkost (crispy food)
  • 1 tsk. kanel
  • 50 g valnød
  • 100 g frisk tranebær
  • 350 g hvid hvede.
  • Topping
  • evt. kanel, stødt nellike, revet appelsinskal

Sådan laver du fladbrød

  1. Rør vand og gær sammen. Tilsæt olie, salt og evt. flydende sødemiddel. Riv skallen fra appelsinen og tilsæt den sammen med rugkerner, fiberkost og kanel. Rør godt i dejen.
  2. Knus valnødderne med hænderne eller hak dem groft og kom dem i dejen sammen med tranebær. Rør i dejen. Kom hvid hvede i dejen og rør nogle min. Stil det til hævning natten over på køkkenbordet.
  3. Hæld dejen ud på et stykke bagepapir. Fugt hænderne med vand og tryk dejen flad til en pandekage. Den skal dække det meste af bagepladen. Drys evt. med topping.
  4. Bages i ovnen ved 220 grader ca. 20-25 min.
  5. Bræk dem ud i 20 stykker.

Tip

Brødene kan fryses, så du kan lave det god tid i forvejen.