Flanksteak med kartoffelsalat og artiskokker

Flanksteak med kartoffelsalat og artiskokker

Skøn sommermad med lækker kartoffelsalat og skønne syltede artiskokker som tilbehør.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Stege/kogetid: ca. 30 min. (inkl. hviletid)
  • Kødet er fryse-egnet
  • 1-2 stk flanksteak (ca. 600 g)
  • 2 spsk smør + 2 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • Kartoffelsalat:
  • 750 g kartofler (kogte stykker)
  • 250 g syltede artiskokker i olie (drænet vægt, i stykker)
  • 1 lille rødløg (skiver)
  • 3-4 spsk bredbladet persille (hakket)
  • 2 spsk olie-eddike-dressing
  • 1 salathoved (evt. flere slags blandede salater)
  • Pynt: bredbladet persille
  • Drys: evt. revet parmesanost

  1. Dup kødet med tør køkkenrulle. Brun det på begge sider i gyldent smør og olie. Krydr med salt og peber. Steg det 5-6 min. på hver side. Kassér pandefedtet og lad kødet hvile i ca. 15 min., før det skæres på tværs af kødtrådene og evt. lidt på skrå.
  2. Bland kolde kartofler med artiskokker, løg, persille og dressing. Anret skiver af kød med grønne salater og kartoffelsalat.
  3. Pynt med persille og drys evt. med parmesanost.