Frisk og sød sommerdessert: Ferskensorbet
Skøn og nem sorbet med sommerens søde ferskner. Du kan også lave sorbeten med nektariner eller abrikoser. Se her, hvordan du laver sommerens sødeste sorbet:
Giver ca. 800 ml sorbet
Total:15 minutter
Ingredienser
- Ca. 800 ml.
- 10 modne ferskner
- ½ dl citron- eller limesaft
- 200 g sukker
- 1 dl vand
Sådan laver du sorbet af ferskener
- 1. Skær fersknerne i store tern, og blend dem med citronsaft, sukker og vand til en tyk pure.
- 2. Hæld i en lufttæt beholder med låg, og lad den fryse mindst 6 timer i fryseren, pisk i sorbeten en gang i timen.
- 3. Alternativt kan sorbeten fryse, til den er helt frossen, hvorefter den blendes, så sukkerkrystallerne bliver så små som muligt – frys herefter isen igen i en times tid. Har du en ismaskine, kan sorbeten fryses på den efter ismaskinens anvisninger.
- 4. Servér sorbeten, som den er, eller med lidt kold fløde hældt ud over. Perfekt på en varm sommerdag.