Frisk rabarbercrumble
Der skal være plads til dessert i ferien. Prøv denne sukkerfri rabarbercrumble.
6
Ingredienser
- 500 g friske rabarber
- 1,5 tsk vanilje
- 1 tsk flydende sødemiddel
- 40 g mandler
- 40 g cashewnødder
- 40 g kamutmel
- 50 g rugflager
- 30 g hørfrø
- 50 g Bagesød eller Perfect fit
- 60 g smør
- Tilbehør: fx sukkerfri vaniljeis fra isis eller Hjem-is bilen
Sådan laver du rabarbercrumble
- Skær rabarber i små stykker på ca. 1 cm. længde og kom dem i en gryde sammen ½ dl vand og en ½ tsk. vanilje
- Giv rabarberne et kort opkog, ca. 1 min med låg på og tag derefter rabarberne af varmen og hæld vandet fra.
- Tilsæt resterende vaniljepulver mere samt flydende sødemiddel
- Hak mandler og cashewnødder groft og bland det med
- Rør de hakkede mandler og cashewnødder, kamutmel, rugflager, hørfrø, Bagesød og smør sammen til en smuldre dej.
- Fordel kompotten i små ovnfaste skåle og top med smuldredej. Bag kagerne ved 180 grader i ca.
- 10-15 min til overfladen er gylden. Lad dem køle lidt af, før du serverer dem.
- Servér kagerne lune evt. med sukkerfri vaniljeis eller flødeskum.
PRØV OGSÅ: Rabarber-crumble tærte