Opskrift på frisk rabarbercrumble

Frisk rabarbercrumble

Der skal være plads til dessert i ferien. Prøv denne sukkerfri rabarbercrumble.

6

Ingredienser

  • 500 g friske rabarber
  • 1,5 tsk vanilje
  • 1 tsk flydende sødemiddel
  • 40 g mandler
  • 40 g cashewnødder
  • 40 g kamutmel
  • 50 g rugflager
  • 30 g hørfrø
  • 50 g Bagesød eller Perfect fit
  • 60 g smør
  • Tilbehør: fx sukkerfri vaniljeis fra isis eller Hjem-is bilen

Sådan laver du rabarbercrumble

  1. Skær rabarber i små stykker på ca. 1 cm. længde og kom dem i en gryde sammen ½ dl vand og en ½ tsk. vanilje
  2. Giv rabarberne et kort opkog, ca. 1 min med låg på og tag derefter rabarberne af varmen og hæld vandet fra.
  3. Tilsæt resterende vaniljepulver mere samt flydende sødemiddel
  4. Hak mandler og cashewnødder groft og bland det med
  5. Rør de hakkede mandler og cashewnødder, kamutmel, rugflager, hørfrø, Bagesød og smør sammen til en smuldre dej.
  6. Fordel kompotten i små ovnfaste skåle og top med smuldredej. Bag kagerne ved 180 grader i ca.
  7. 10-15 min til overfladen er gylden. Lad dem køle lidt af, før du serverer dem.
  8. Servér kagerne lune evt. med sukkerfri vaniljeis eller flødeskum.