Friteret camembert med solbær-æblemarmelade og ristet rugbrød
4
Ingredienser
- 2 æbler
- 150 g solbær
- ½ dl vand
- 100 g rørsukker
- 1 æg
- 8 stk portions-camembert
- 2 dl rasp
- vindruekerneolie til fritering af camembert
- 4 skiver rugbrød
Sådan gør du
- Skræl æblerne, og skær dem i tynde både. Bring solbær, vand og rørsukker til kogepunktet, og lad det simre 5 minutter. Tilsæt æblestykkerne, og kog fortsat ved svag varme 10-15 min, indtil det begynder at opnå en marmelade-konsistens. Kom solbær-æblemarmeladen på et sylteglas eller i en skål.
- Pisk ægget sammen i en lille skål. Vend camembert-portionsstykkerne i æg og dernæst i rasp. Fortsæt denne proces en gang mere – en tur i æg og rasp.
- Rist rugbrødet sprødt på en brødrister. Opvarm en gryde med lidt vindruekerneolie, og fritér camembert-stykkerne i ca 1 min, til de er gyldne og sprøde. Tag dem op, og lad dem afdryppe på fedtsugende papir, og drys med lidt salt.
- Server friteret camembert sammen med en skefuld solbær-æblemarmelade og ristet rugbrød.