Opskrift på friteret camembert med solbæræblemarmelade og ristet rugbrød

Friteret camembert med solbær-æblemarmelade og ristet rugbrød

4

Ingredienser

  • 2 æbler
  • 150 g solbær
  • ½ dl vand
  • 100 g rørsukker
  • 1 æg
  • 8 stk portions-camembert
  • 2 dl rasp
  • vindruekerneolie til fritering af camembert
  • 4 skiver rugbrød

Sådan gør du

  1. Skræl æblerne, og skær dem i tynde både. Bring solbær, vand og rørsukker til kogepunktet, og lad det simre 5 minutter. Tilsæt æblestykkerne, og kog fortsat ved svag varme 10-15 min, indtil det begynder at opnå en marmelade-konsistens. Kom solbær-æblemarmeladen på et sylteglas eller i en skål.
  2. Pisk ægget sammen i en lille skål. Vend camembert-portionsstykkerne i æg og dernæst i rasp. Fortsæt denne proces en gang mere – en tur i æg og rasp.
  3. Rist rugbrødet sprødt på en brødrister. Opvarm en gryde med lidt vindruekerneolie, og fritér camembert-stykkerne i ca 1 min, til de er gyldne og sprøde. Tag dem op, og lad dem afdryppe på fedtsugende papir, og drys med lidt salt.
  4. Server friteret camembert sammen med en skefuld solbær-æblemarmelade og ristet rugbrød.