Nem dessert: Frugtcrumble med flødeskum

Nem dessert: Frugtcrumble med flødeskum

Det her er en af verdens nemmeste kagedesserter at lave, og den kan oven i købet laves dagen før. Her får du opskriften på en let og lækker crumble med bær fra fryseren og æble.

4-6 personer

Ingredienser

Fyld:

  • 700 g æbler, ca. 5-6 stk.
  • 300 g optøede frosne bær, f.eks. hindbær el. brombær
  • 100 g sukker
  • 1 vaniljestang

Crumble:

  • 125 g smør
  • 200 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 1 pose mandelsplitter

Pynt:

  • Sigtet flormelis

Tilbehør:

  • Flødeskum eller is

  1. Fyld: Skær æblerne i kvarter, og fjern kernehus og stilk. Skær de kvarte æbler i 3 både. Læg æblebådene i et smurt ovnfast fad. Fordel optøede bær over.
  2. Bland sukker og vaniljekorn, og drys det over æbler og bær.
  3. Crumble: Smuldr smørret i hvedemel og sukker, til det er som revet ost. Bland mandelsplitter i. Drys det over frugten.
  4. Bag kagen midt i ovnen ved 200 gr. ca. 40 min. Pynt med sigtet flormelis. Server lun eller kold med flødeskum til.