Fudgecake
Prøv denne sunde fudgecake med smag af banan og peanutbutter.
Ingredienser
- Kage:
- 2 modne bananer
- 1 stor spsk peanutbutter
- 2 store håndfulde mandler
- 1 æg
- 5 stk. bløde medjool-dadler
- Fudge:
- ½ spsk peanutbutter
- 1 spsk kokosmælk-fedt (det faste, der ligger i toppen af en dåse kokosmælk)
- 2 bløde dadler uden sten
Sådan gør du
- Blend alle ingredienser til kagen, undtagen dadler, til en fin masse. Mos dadlerne i dejen. Det er vigtigt, at dadlerne er så bløde, at de kan moses i – det giver kagen struktur. Hæld dejen i en mindre form foret med bagepapir.
- Dejen skal være cirka 4 cm i højden. Bag i forvarmet ovn på 170 grader i cirka 20 minutter. Tjek kagens konsistens, før du tager den ud. Den må godt være klæg, men ikke våd. Hæld alle ingredienserne til fudgen i en skål, og mos det godt sammen. Lad kagen køle af, inden du smører fudge på kagen med en smørkniv.
PRØV OGSÅ: Æbletærte med mandler og kanel
PRØV OGSÅ: Citronfromage
PRØV OGSÅ: Créme caramel