Flæskesteg med rødkålssalat og glaserede jordskokker
Klassisk flæskesteg med sprøde salater og glaserede jordskokker som sødt og nemt alternativ til brunede kartofler.
Næringsindhold
- Energi pr. person:600 Kcal
Flæskesteg med rødkålssalat og glaserede jordskokker til 6 personer
Ingredienser
- Flæskesteg:
- 1 kilo svinekam
- groft salt
- 8 laurbær blade
- 10 hele nelliker
- Rødkålssalat:
- 500 g rødkål
- 100 g fromage frais
- 1 appelsin (øko)
- 150 g blå druer
- 30 g hasselnød
- 1/2 tsk kardemomme
- salt og peber
- Glaserede Jordskokker:
- 500 g jordskokker
- 1 spsk flydende oliemargarine
- 50 g BageSød, Perfect fit eller Atwel søde-og bagemiddel
- 2 spsk SuperSød eller Sukrin
- Tranebærsauce:
- 100 g pære
- 1 løg
- 1 spsk flydende oliemargarine
- 1 knsp kanel
- 2 tsk sukkerfri solbær syltetøj
- 75 g frisk tranebær
- 1 dl rødvin
- 1 boullion terning (oksekød)
- 3 dl vand
- 1 tsk maizena
- 50 g mildafløde 15%
- 3 drb flydende sødemiddel
Sådan laver du flæskesteg
- Flæskestegen:
- Gnid flæskestegen godt med salt. Stik laurbær bladene med mellem sværene og tryk hele nelliker ned i mellem sværene. Steg den i ovnen efter anvisning på pakken.
- Rødkålssalat:
- Snit rødkålen til tynde strimler, brug f.eks. en food processor eller mandolinjern.Vend rødkålen i fromage frais. Riv skallen fra appelsinen. Skræl appelsinen, del bådene og skær dem til små stykker. Del druerne. Hak hasselnødderne og rist dem på en varm pande, ca. 2-4 min. Ryst undervejs. Bland alle ingredienser sammen og drys med kardemomme, salt og peber.
- Glaserede jordskokker:
- Rens jordskokkerne. Skær dem i skiver på ca. 1/2 cm tykkelse.
- Varm flydende oliemargarine op på en pande. Tilsæt BageSød, supersød og jordskok skiverne. Sukker erstatningen kan godt klistre sammen. Fortsæt med at røre i blandingen til det er helt smeltet.
- Tranebærsauce:
- Skær pære og løg i tern og steg det på en pande i oliemargarine. Tilsæt kanel og solbærsyltetøj, tranebær og lad det svitse med 2-4 min.
- Tilsæt derefter rødvin og lad det simre 5-8 min ved middelvarme. Tilsæt boullion og vand og lad det simre 5-8 min mere under låg. Blend derefter saucen med en stavblender eller i en blender.
- Kom saucen tilbage i gryden og jævn med Maizena og fløde. Smag til med salt og peber samt evt. flydende sødemiddel.
- Se også opskrift på Flæskesteg med bagte rødder, timian og citron.
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter.
- Nøgleord til denne opskrift: flæskesteg, rødkål, jordskokker, julemad, opskrift.